© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

08-2020-holger-knaack.docx

Rotary.org

Rotary.org

Gegroet, mede-Rotarians en -Rotaracters!

Ik ben vereerd om dit jaar als jullie president te mogen dienen. We hebben belangrijk werk voor de boeg bij Rotary en we gaan er veel plezier aan beleven.

Vorig jaar lanceerden we ons vijfjarige actieplan om een sterkere toekomst voor Rotary op te bouwen. We werken eraan om onze impact, ons bereik en ons aanpassingsvermogen te vergroten en onze betrokkenheid te verbeteren. De laatste maanden is gebleken dat wij, als Rotarians en Rotaracters, deze doelen kunnen realiseren als we een nieuwe weg voor de toekomst inslaan.

Zonder twijfel heeft COVID-19 nieuwe en voorheen onvoorstelbare uitdagingen opgeleverd voor Rotary. Maar elke uitdaging kan een nog grotere kans opleveren. En hoewel ik niet kon weten wat me te wachten stond toen ik mijn thema voor het jaar koos, is Rotary Opens Opportunities nog relevanter nu we ons nieuwe jaar beginnen bij Rotary.

Ik ben ongelooflijk geïnspireerd door de manier waarop onze leden zich hebben aangepast en hebben gereageerd op COVID-19. Deze pandemie heeft het voor veel van onze clubs moeilijk gemaakt om de normale gang van zaken voort te zetten, maar we hebben volgehouden, en de afgelopen maanden heb ik genoten van een nieuwe manier van contact met mijn mede-Rotarians en -Rotaracters: door honderden clubs vanuit mijn huis te bezoeken. Het was een genot om zoveel vergaderingen virtueel bij te wonen. Als je dat nog niet hebt gedaan, moedig ik je club aan om een online vergadering te proberen of een online component toe te voegen. Host bijvoorbeeld een gastspreker van een Rotary- of Rotaractclub uit een ander deel van de wereld.

Terwijl we bouwen aan een sterkere toekomst voor onze organisatie, is het goed dat we nieuwe mensen bereiken en hen kennis laten maken met Rotary. Het is belangrijk dat onze clubs de gemeenschappen die we dienen weerspiegelen. Meer diverse stemmen in onze clubs en in onze leiding zullen Rotary helpen om in contact te blijven met een veranderende wereld.

Laten we dus alle kansen benutten om te laten zien dat we elk lid waarderen. Laten we gebruikmaken van dit moment om voort te bouwen op wat we hebben geleerd, onze nieuwe realiteit te omarmen, nieuwe gezichten te verwelkomen en extra manieren te vinden om te schitteren. Zo zullen we een blijvende impact hebben op de wereld. En als je onderweg hulp nodig hebt, biedt Rotary veel middelen die je kunnen helpen je doelen te bereiken.

Rotary betekent veel verschillende dingen in verschillende delen van de wereld, maar we zijn allemaal verenigd door onze kernwaarden en door de Four-Way Test. Rotary kan veranderen, maar onze waarden blijven constant.

Ik kijk ernaar uit om te horen hoe je nieuwe mogelijkheden vindt om deel te nemen en bij te dragen binnen jouw club en gemeenschap. Rotary schept kansen, zowel voor de mensen die we dienen als voor onszelf.

Bedankt.

Holger Knaack
RI President, 2020-21
 

 

 


Volg President Knaack op Facebook.

Voor nieuws en updates van Rotary volgt je ons op je favoriete sociale-mediakanalen en werk je je communicatievoorkeuren bij.

Augustus is de maand voor lidmaatschappen en ontwikkeling van nieuwe clubs. Dit is het perfecte moment om het geweldige werk van Rotariërs en Rotaracters over de hele wereld te vieren en te erkennen. Deel het geschenk van Rotary door een toekomstig lid door te verwijzen naar rotary.org/join.