© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Baarn-Soest zamelt bijna 30 mille in voor Villa Forus

PERSBERICHT

Sfeervol optreden van eliZe met NonStop

Rotary Club Baarn-Soest zamelt bijna 30 mille in voor Villa Forus

Zaterdag 19 december heeft de Rotary Club Baarn-Soest een fantastisch benefiet concert met aansluitend een diner georganiseerd om een aangepaste auto voor Villa Forus mogelijk te maken. De opbrengst van het concert met NonStop en eliZe en het diner in de Proeftuin overtrof alle verwachtingen. Voorzitter Frans Bloemsma mocht aan het eind van de avond een cheque overhandigen met een totaalbedrag van maar liefst € 29.182,- Hierdoor zal er snel een fraaie aangepaste auto voor de bewoners van Villa Forus komen.

Villa Forus (aan de Korte Ossendamweg in Soest) is een prachtig kleinschalig initiatief dat twaalf bewoners met een verstandelijke beperking niet alleen een huis maar ook een warm thuis wil bieden. Dat lukt dankzij de grote betrokkenheid van verzorgers, ouders en sympathisanten. Om de bewoners op een goede manier te kunnen vervoeren is er een aangepaste bus nodig. En dat is de reden geweest dat Rotary Club Baarn-Soest een benefiet concert en diner heeft georganiseerd. Op zaterdag 19 december was de Oude Kerk in Soest het sfeervolle decor van een spetterend Kerstconcert. De versgevallen sneeuw zorgde voor een perfecte ambiance waarin dirigent Majel Lustenhouwer zijn koor NonStop met solozangeres eliZe tot grote hoogte wist te brengen. NonStop is een koor waarin jonge mensen zingen die vroeger allemaal in het koor Kinderen Voor Kinderen hebben gezongen. Jarenlang was Majel Lustenhouwer de dirigent van dit kinderkoor, en vele bekende kinderhits staan op hun conto. In de stampvolle Oude Kerk in Soest lieten de zangers en zangeressen horen dat zij nog steeds in topconditie zijn. Kinderen Voor Kinderen hits, zoals ‘op een onbewoond eiland’, werden afgewisseld door bekende Kerstliedjes uit binnen- en buitenland. Ook zong Majel nog een indrukwekkend duet met eliZe. Als klap op de vuurpijl mocht Bjorn (een bewoner van Villa Forus) ook nog plaatsnemen tussen de koorleden. Na ruim anderhalf uur zingen was iedereen in opperbeste Kerststemming.

Aansluitend vond er een benefiet diner met een speciale loterij plaats in de Proeftuin van het Bergpaviljoen in Amersfoort. Vlak voor het toetje mocht voorzitter Frans Bloemsma van Rotray Club Baarn-Soest de cheque met een bedrag van bijna 30.000 euro overhandigen aan enkele bewoners van Villa Forus.

Het benefiet werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van onder andere Spier wijnen, illy, Charlotte desserts, Driessen Food, De Kaas Specialist, het Bergpaviljoen en eetcafe Centraal.