© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Ook in 2015: Wandelen voor Water

Wandelen voor Water 2015

In de derde week van maart 2015, om precies te zijn op 20 maart, organiseert de Rotaryclub Baarn Soest alweer voor de derde keer de sponsorloop “Wandelen voor Water” voor de bovenbouw groep 7 en 8.

Al drie jaar wordt er geld ingezameld voor de bouw vban zgn. ‘Zand-dammen’ in Ethiopië. Dit jaar wordt er niet alleen in Nederland gewandeld maar wordt er dankzij het initiatief van William Tshibassu Zamundu ook in Ethiopië zélf gewandeld!

Geïnspireerd door de ‘watercommisaris’ van de Rotaryclub Baarn-Soest, Theo van ’t Klooster wandelt ook William met een groep van 50 scholieren.

Zoals hij zlef zegt:

“Toen ik  Theo van ‘t Klooster ontmoette (Nederlandse Rotarian vanuit Eemland ‘t Gooi) die die project ondersteunt) en hoorde over het project in Ethiopië, werd ik vooral getroffen door het feit dat lokale mensen juist zélf initiatieven moeten inzetten om mee te doen in dit project. Meestal komen organisaties in een land om projecten op te zetten en trekken ze zich terug. Na vijf jaar blijkt er dan niet veel meer te werken en zijn de lokale mensen weer terug bij af. Erger nog, ze zijn gaan rekenen op hulp van anderen.”

Lees William’s hele verhaal door deze LINK te volgen!