verslag Rotarycafe 14 mei 2019

Rotarycafé Bathmen de Schipbeek op 14 mei j.l zeer geslaagd

Het Rotarycafé dat Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek onlangs heeft gehouden was een zeer geslaagde bijeenkomst. Naast een zéér boeiende lezing van ecoloog/filosoof Matthijs Schouten, die vooraf ging aan het Rotarycafé, werd er uitgebreid kennis gemaakt tussen de gasten en leden van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek.

Aan het begin van de avond werden de gasten werden met koffie/thee en zelf gebakken lekkers ontvangen in het Natuurmuseum van Piet Bos op de Holterberg. Een sfeervolle en boeiende omgeving die prima aansloot bij het onderwerp van de lezing. Daar ontstonden meteen al geanimeerde gesprekken tussen de gasten en leden van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek. De zaal was nagenoeg vol voor de lezing van Matthijs Schouten. Zijn voordracht was uitermate boeiend, niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook de manier waarop de spreker vertelde, was pakkend en interactief. De moraal van zijn verhaal is dat iedereen behoud van natuur héél belangrijk vindt, maar dat tegelijkertijd het overgrote deel van de mensheid het laat afweten als het op de uitvoering aan komt! Daar is nog veel werk aan de winkel!

De spreker werd na afloop van de lezing getrakteerd op een lang en luid applaus!

Daarna ging het Rotarycafé van start. Onder het genot van een glaasje en een kleine versnapering werd druk kennis gemaakt en gesproken met mogelijke nieuwe leden van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek. De leden gaven uitleg dat Rotary allang niet meer bestaat elitaire, sigaren rokende oudere mannen. Tegenwoordig bestaan Rotaryclubs uit mannen én vrouwen (bij Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek zijn er momenteel zelfs iéts meer vrouwen dan mannen lid). Rotary staat midden in de maatschappij en heeft veel te bieden. Er worden waardevolle projecten uitgevoerd, groot en klein en in binnen- en buiteland. Zo is Rotary is de drijvende kracht achter het definitief uitbannen van Polio in de wereld, voert zij gezondheidsprojecten uit in de hele wereld, maar kijkt ook in de naaste omgeving waar ze hulp geboden kan worden. Niet alleen in de vorm van geld, maar ook in de vorm van “handen uit de mouwen” projecten. Ook vindt er tussen de leden van de club onderling veel uitwisseling plaats over allerlei kwestie met betrekking het beroep. En last but not least: er is alle ruimte voor veel plezier en gezelligheid onderling, er is een echte vriendschapsband in de club.

Een club die zowel op professioneel als op persoonlijk vlak héél veel brengt en te bieden heeft. Kortom: een club waar je graag bij wil horen!