Maandbrieven DG Rutger Mazel


Februari 2020
https://www.rotary.nl/nieuws/dgs201920/webhare-2.gif

 

Na de winterstorm komt nu toch echt de lente, al is het nog februari. Nog even en de End Polio Now tulpen bloeien. In ons district kochten 31 clubs samen 1165 doosjes. Dat leverde € 11.300,50 op. RC Enkhuizen kocht het meest (240 doosjes). 

Doe komend najaar ook mee! De bollen zijn ook in bulk te koop; voor bijv. het planten in een park of bij een (zorg)instelling. Rotary People of Action. End Polio Now.

Tot slot, als je namens jouw club iets in deze maandbrief wilt vermelden, laat het mij dan weten. Tekst en foto zijn welkom! De deadline is steeds de 5e van de maand.

Districtsagenda

De coördinatie van de vele evenementen en bijeenkomsten van de verschillende clubs in ons district is van groot belang.

Meld jouw clubactiviteit tijdig aan via de AG/regiovoorzitter.

In de agenda op onze website staat alles op een rij.

6 en 7 maart: PETS, training en assembly

DGE Jelle Houtsma bereidt zijn jaar voor met de inkomend voorzitters. Op zaterdag 7 maart is er een aantrekkelijk programma voor Rotarians en introducées.


Lees verder →

14 maart: de Nacht van Emma

Organisatie: Rotaryclub Sloterdijk i.s.m. de andere Amsterdamse Rotaryclubs. Wil jij ook het Emma Kinderziekenhuis steunen? Kijk dan op www.denachtvanemma.nl en koop kaarten!

2 april: filmpremière James Bond, No Time to Die

 

Copyright ©2020 Filmdepot / FDN

De 3 Hoornse Rotaryclubs slaan dit jaar de handen ineen voor een flitsende galapremière, i.s.m. VUE Hoorn en Van der Valk hotel Hoorn, voor een lokaal goed doel.

Meer informatie vindt u op rotaryhoornevents.nl

16 mei: Rotary Voorjaars Festival D1580, ROTARY LAAT JE ZIEN!

Deze bijeenkomst voor alle Rotarians, Rotaracters, uitwisselingsstudenten en andere belangstellenden is in het St. Michael College (SMC) in Zaandam.

Over communicatie, public image en Rotary 2.0. Houd deze datum vast vrij.

Nieuws! Gastspreker is o.a. Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws.

6 juni: End Plastic Soup Actiedag

Ga plastic vissen of prikken. Veel verschillende Rotary initiatieven in verschillende plaatsen om een einde te maken aan de plastic soep. In ons district, in Nederland en wereldwijd. Kijk op endplasticsoup.org hoe jouw club mee kan doen.

NIEUWS! Benoeming DGNN 2022-2023

Mooi nieuws om te melden: we hebben een DGNN. Wat dat is? Of beter, wie is dat? Het is Madelon Schaap. Zij is genomineerd om in het jaar 2022-2023 gouverneur van ons district te zijn. Een bijzonder jaar, want in 2023 bestaat Rotary in Nederland 100 jaar. Madelon is lid van RC Amsterdam-Zuid en stelt zich komend jaar verder aan jullie voor.

Met deze benoeming tot DGNN, die mede tot stand kwam met instemming van de keuze- en adviescommissie, zorgen we voor continuïteit. Samen met Jelle Houtsma (2020-2021) en Harald Been (2021-2022) gaat Madelon aan de slag voor een gezonde toekomst van ons prachtige district.

Ledengroei

Dat blijft een thema. Groeien. Als club, als district. Meer leden. Samen goede doelen steunen. Mijn uitdaging aan jullie allemaal herhaal ik graag:

Groei dit jaar als club met minstens 2 nieuwe leden.

Wie maak jij lid van Rotary, van jouw club in 2020?

 

Onze ledencommissie helpt bij vragen over ledengroei en behoud. Hun oproep herhaald: “Eind vorig jaar ontving iedere club een aanbiedingsbrief en een vragenlijst over het eigen ledenbeleid. Tot op heden is er een klein aantal clubs dat de vragenlijst heeft ingevuld. Reageren kan nog! Graag vóór 29 februari.

Ook als de club de voorkeur geeft de vragenlijst niet in te vullen dan horen wij dat ook graag. Het is de bedoeling dat met jullie antwoorden ook de toolkit ‘Ledenwerving en -behoud 1580’ wordt opgevuld. Tijdens de PETS (7 maart) is er ook volop aandacht voor Ledenbeleid.

Rotary Institute 2020 in Nederland

Van 9-11 oktober 2020 organiseert R.I. director Jan Lucas Ket (Rotaryclub Purmerend), het Rotary Institute in Amsterdam. Een bijeenkomst voor Rotarians uit negentig internationale districten: ‘Rotary Without Borders

Het is een bijeenkomst waarbij de president van Rotary International en trustees van de Rotary Foundation, districtsleiders bezoeken. Zij wisselen informatie en ideeën uit, formuleren verbeteringen en maken plannen. Het Institute is een inspirerende bijeenkomst waaraan alle Rotarians en Rotaracters kunnen deelnemen. 

Rotarians en Rotaracters van Nederlandse clubs, grijp deze kans om met de internationale aspecten van Rotary bezig te zijn.

Zaterdag 10 oktober 2020 draait de Carrousel of Friendship in dit Rotary Institute. Inschrijven kan via www.rotaryinstitute-amsterdam.nl

Internationale RYLA, sponsor een deelnemer

De inschrijving voor het 4e European Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) workshopweekend van 16 tot 19 april in Berlijn, is geopend.

18 Jonge professionals uit 6 landen komen samen voor een leuk en intensief workshopweekend dat je veel inzichten biedt. Deze RYLA richt zich op "Surviving in the New World." We bieden deelnemers inzichten om betere community- en professionele leiders te worden, waarbij je door de samenwerking deelnemers met diverse Europese achtergronden leert kennen.

De perfecte Europese RYLA-deelnemer:

is ongeveer 23-28 jaar en heeft ervaring in een werkomgeving of volgt nog onderwijs waarbij er ervaring in een werkomgeving is/wordt opgedaan (b.v. stage, werk voor studenten)

spreekt zeer goed Engels

woont in Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, België of Nederland

heeft nog niet eerder meegedaan aan een door de betrokken Rotary Clubs georganiseerde RYLA

wil graag dingen leren én lol hebben! ;)

Kosten: de RC in Berlijn schat € 527,- in voor logies, eten/drinken en sociale gelegenheden. Deze kosten komen voor rekening van de club die de deelnemer voorstelt. De reiskosten betaalt de deelnemer zelf, maar kunnen ook door de voorstellende club worden gesponsord.

Het inschrijvingsformulier vind je hier: https://tinyurl.com/EuropeRYLA
Vragen? pim.holtz@gmail.com of gerardcbakker@gmail.com

De inschrijving sluit 21 februari.

Wist je dat …?

het echt de hoogste tijd is om in LeAd het bestuur van jouw club voor 2020-2021 in te vullen? Weet je nog niet het hele bestuur? Vul dan in elk geval nu alvast de INKOMEND voorzitter van je club in. Voorzitter voor 2021-2022 ook al bekend?

Invullen maar.
Veel dank!

het nieuwe Rotary jaarthema 2020-2021 bekend is? Rotary Opens Opportunities. In het Nederlands: Rotary biedt kansen.

ons district op Instagram actief is?
Volg ons via Rotaryd1580

 

ons district actief is op Facebook? En dat je daar projecten en bijeenkomsten of ander nieuws van jouw club dat voor andere Rotarians ook interessant is, op kan laten zetten?

Volg ons op: www.facebook.com/RotaryD1580.
En dat we daar enorm groeien en richting de 500 volgers gaan?

 

clubs en commissies te vaak nog het oude Rotary-logo gebruiken? Met hulp van de voorbeelden en de templates in het Rotary Brandcenter maak je eenvoudig (en gratis!) gebruik van de juiste logo’s voor al jouw Rotary (club) uitingen. Ook is er een prachtige (online) brochure met campagnetips.

Het brandcenter vind je hier:
brandcenter.rotary.org/en-GB en www.rotary.nl/d1580/activiteiten/dmc/ri_huisstijl

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png