MAANDBRIEF DECEMBER 2018

D1600 IN 2018: LEVEND, BRUISEND EN VERNIEUWEND!

(ZIE OOK: CLUBBEZOEK)

 

Clubbezoek 2018 in beeld: op bezoek bij RC Noordwijk: Inspirerend...!


Beste [voornaam]


Lectori Salutem!
Het jaar 2018 nadert met rasse schreden naar het einde toe en als we omkijken zien we voor ons district wederom een mooi Rotary-jaar achter ons met veel community service, communicatie 2.0 nieuwe stijl (“laten we met onze acties het nieuwe beeld van Rotary neerzetten..!”) en natuurlijk veel fellowship! De clubs in ons district zijn maatschappelijk betrokken en de vele community-service projecten getuigen ervan. Er is nog steeds een stijgende lijn in de matching TRF-grants, beethouden en uitbouwen is het devies: als het goed is ontvingen de clubs die hun pitch deden in Van der Valk Blijdorp november j.l. inmiddels hun grant als voorschot van het district. Succes is er ook voor de RLI-opleiding: geef je snel weer op! Ook waren er nieuwe clubloten aan de disrictsboomstam met de charter van RC Nieuwspoort, en er zijn al weer nieuwe charters gemeld..! Aan de fondswervingskant zitten we midden in het Heel Rotary Bakt en het Santa Run-seizoen en overal is actie.. Ik meld nog dat ons District mee gaat doen met de Nationale Bomenplantdag voor scholen waarbij een club een school adopteert en bomen plant..! Doe aan dit mooie en duurzame project mee..! (zie verderop in deze brief). Ik wil tot slot alle fellows in ons district van harte dank zeggen voor alle inspanningen dit jaar, de besturen en natuurlijk onze districtsstaf voorop. Ik wens iedereen een gezond, een gelukkig en inspirerend Nieuwjaar 2019 toe! Ook in.. jawel ROTARY!Haagse Santa Run (opnieuw) een groot succes..!

De vele Rotary-Santa's voor de start bij Madurodam...ik santa, jij santa ..


De vele Santa Runs in ons district en erbuiten zijn weer succesvol verlopen. Ik haal er maar een uit mijn eigen stad uit om te illustreren hoe leuk en inspirerend het fenomeen is en hoeveel moeite de clubs doen om er creatieve varianten op te bedenken! Neem de Residentie: zo'n 140 Kerstmannen en -vrouwen hadden zich 15 december jl verzameld op het plein voor Madurodam voor de eerste Rotary Santa Run van Den Haag. Onder leiding van Gert-Jan van den Ende (van Ernst en Bobby & de rest) was iedereen klaar om aan de 3 km lange loop te beginnen... Een van de jongste deelnemers kwam vervolgens als eerste over de finish.. Met dank aan de organisatoren in de clubs, Madurodam en het Rode Kruis. Liefst 7500,00 euro werd er ophaald voor de Nierstichting en de Voedselbank Den Haag. Met dank ook natuurlijk aan de sponsors!


TULPENBOLLENACTIE-DAG VOOR HET VREDESPALEIS TER AFSLUITING ACTIE..

 


De landelijke TulpenbollenActie End Polio Now is op 1 december jl afgesloten, en hoe! De totale netto opbrengst is EUR 120.064,85…! Een echt prachtig bedrag waarop we trots mogen zijn, en waarmee we een mooie bijdrage kunnen leveren aan het uitroeien van polio in de wereld.

Inclusief de bijdrage van de Bill & Malinda Gates foundation wordt dat liefst 360.000 euro! Een geweldig bedrag waar Rotary Nederland trots op mag zijn. Dit nieuws mogen jullie natuurlijk graag en snel delen op de districtswebsites en/of in de nieuwsbrieven. Clubs die deelnamen hebben tezamen 12.107 doosjes tulpen verkocht, met bijdragen uit meerdere landen als België en Zwitserland. Ik wil graag hier al Siebe Stellingwerff Beintema en het landelijke Bollenactie-team grote dank zeggen voor het vele werk en natuurlijk ook alle clubs die zich ingespannen hebben de bollen te verkopen!

 


ZING MEE IN DELFT MET FONDSWERVING,

SERVICE EN FELLOWSHIP INEEN!

 


Nederland heeft vele koren die de grote klassieke werken uitvoeren. De Scratch-formule van meezingen is overal geland en najaar 2019 komt er weer een grote meezingmarathon in de Oude Kerk in Delft, zegt Josée Claassen, secretaris RC Delft Vrijhof en voorzitter Meezingen in Delft.

Koorzangers uit die koren zingen de werken die ze met het eigen koor al uitgevoerd hebben graag vaker. Op die emotie speelt RC Delft Vrijhof al vele jaren in met het organiseren van een meezing-concert in de prachtige Oude Kerk van Delft. Vele honderden zangers komen ’s ochtends in de Oude Kerk samen om onder leiding van een enthousiaste dirigent het Requiem van Mozart te repeteren. ’s Middags komt een professioneel orkest en professionele solisten (waarvan één uit de eigen club) voor de generale repetitie en ’s avonds wordt door al die mensen een concert gegeven voor honderden liefhebbers van de muziek. De kerk is dan met zo’n 1000 mensen gevuld en iedereen geniet. Delft staat op een heel mooie manier op de kaart die dag! Een kernploeg van zes mensen uit de Rotaryclub is ruim een half jaar bezig met alle voorbereidingen en alle leden van de club, inclusief de partners, zijn op de meezing-dag in touw om alle praktische zaken te regelen. De opbrengsten voor het goede doel bedragen gemiddeld € 10.000. Een fantastisch staaltje fondswerving, communityservice en fellowship tegelijk. Ik steun Josée en club Delft Vrijthof zeer, hoe mooi is het als we met mooie acties als deze beeldvorming over Rotary vernieuwen!

 


DOE MEE AAN DE BOMENPLANTDAG VAN ONS DISTRICT EN ADOPTEER EEN SCHOOL...!

 

Kinderen van basisscholen planten samen met Rotary nieuwe bomen ..

Ons collega-district 1601 (Zeeland) startte vorig jaar op de Nationale Boomfeestdag een Rotaryproject een eigen Bomenplantdag, dat een lespakket biedt voor basisscholen en naast een grotere boom in de schoolomgeving ook tegelijk een aantal kleinere bomen doneert i.s.m. Staatsbosbeheer (dmv sponsoring). Goed nieuws: District 1600 gaat bij bij mooie project aanhaken. Assistent Gouverneur John Woudstra uit Den Haag begeleidt het project. Ter info: 13 maart 2019 is de volgende Nationale Boomfeestdag en voor ons district bereiden we een Rotary boomplantdag voor. Dat haakt in op wat de RI Environmental Sustainability Rotary Action Group (ESRAG) al met bomen en planten doet internationaal. Bomen koelen het landschap, leveren zuurstof en absorberen CO2. Dus door bomen te planten, kunnen we een bijdrage leveren aan het klimaat op aarde en met de scholen in ons district de educatie over duurzaamheid versterken. U hoort er meer van!


AGENDA


Voor de clubbezoeken van gouverneur Sjerp van der Vaart, klik hier.

E-mail: dg2018-2019@rotary-d1600.nl

Telefoon 06 - 11 16 36 10

Voor data Regionaal BestuursContact (RBC) 2018, klik hier.


Meld je aan voor het Rotary Leer Instituut, er is nog plaats!

Wilt u (of uw clubgenoten) ook aan een RLI deelnemen? (februari/maart 2019), neem dan zsm contact op via h.f.verwey@gmail.com of via RLI op de site van District 1600.


Juni 2019: kom naar de Rotary Conventie in Hamburg!

In 2019 is de Rotary Convention in Hamburg. Een mooie gelegenheid om met leden van jouw club een conventie dichtbij bij te wonen. 

Meld je snel aan, nu zijn de hotelkamers nog te bestellen tegen redelijke prijzen!


Bijzondere data

PETS/Assembly, Noordwijk

15 & 16 maart 2019

DISCON Rotterdam

25 mei 2019

RI Conventie Hamburg

1- 5 juni 2019


Deze maandbrief is gestuurd aan alle Rotarians in District 1600 RI

met een e-mailadres, zoals opgenomen in LeAd2

Klik hier voor samenstelling districtsstaf

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Hier staat de online versie.