© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Informatie over Interact

Wat is Interact?

Interact is één van de snelst groeiende initiatieven van Rotary in het jeugdprogramma van Rotary.Interact telt wereldwijd al bijna 300.000 leden verdeeld over circa 12.000 clubs over ruim 130 landen en districten. De service club is voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar. Afhankelijk van de interesses van de leden, organiseert een Interact club projecten en activiteiten gedurende het schooljaar. Doel hiervan is onder meer het ontwikkelen van organisatiekwaliteiten, verantwoordelijkheidsgevoel, onderling begrip en behulpzaamheid naar elkaar, hulp aan de samenleving en het aanleggen van een grensoverschrijdend netwerk. Deze aspecten zorgen samen voor een gebalanceerd programma voor persoonlijke ontwikkeling en serviceverlening.

In Elst is nu aantal jongeren enthousiast om een Interact club op te richten die waarschijnlijk in het najaar van 2016 van start gaat.

Op een eerste bijeenkomst gaven ongeveer 15 jongeren aan zich te willen inzetten voor de oprichting. Sophie van der Zweep maakt daarover een korte filmimpressie.

Heb je interesse om mee te doen. Mail dan Patrick Janssen