© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Drie Goese clubs planten tulpenbollen in Kapelle

Verkorte versie van het persbericht (tbv (A)G en Rotary intern)

De drie Goese Rotaryclubs in actie tegen polio!

Op de zonnige zaterdagochtend van 27 november zijn in een gemoedelijke sfeer door de drie Goese Rotaryclubs voor de seniorenwoningen aan de C.D. Vereekestraat te Kapelle ruim 3000 tulpenbollen geplant ten bate van ‘End Polio Now’ van Rotary International.

Door wereldwijde vaccinatiecampagnes en gerichte gezamenlijke acties is polio als virusziekte ver teruggedrongen. De laatste 28 jaar zijn ervan in Nederland zelfs geen meldingen meer geweest. Rotary International heeft, in samenwerking met wereldwijde organisaties als Unicef en de Gates Foundation, een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot 99,9 procent terugdringen van de ziekte en heeft zo meer dan 2,5 miljard kinderen weten te bereiken met het vaccin. Het illustreert het belang van wereldwijde aanpak in dergelijke epidemieën. Alleen samen kunnen ze aangepakt worden en acties om de ziekte te onderdrukken, blijven nodig.

Vorig jaar zijn wereldwijd ruim 15.000 doosjes bloembollen geplant, wat geresulteerd heeft in een mooi bedrag aan middelen om polio te blijven bestrijden. Met de ruim 3000 geplante tulpenbollen leveren de drie Goese clubs eveneens een financiële bijdrage aan dit goede doel. Bovendien levert de zonnige gezamenlijke plantactie van afgelopen zaterdagochtend saamhorigheid voor de clubs en in het voorjaar een kleurrijk en vrolijk beeld voor de bewoners van de seniorenwoningen! Driedubbele winst! De noodzaak tot afstand houden in het nieuwe normaal van de covidsituatie mocht de stemming niet drukken. Een geslaagde onderneming met een mooi resultaat.

Rotaryclubs maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. De leden komen regelmatig bij elkaar voor ontbijt, lunch of diner, vaak gevolgd door een lezing. We hebben allemaal een ander vak of beroep, we discussiëren graag en wisselen ervaringen uit.

Daarbij zetten we ons in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. Zo verkopen wij deze tulpenbollen om de wereldwijde End Polio Now campagne van Rotary International te steunen. Samen aan dit soort projecten werken, versterkt onze onderlinge band. Ben je ook een geëngageerde professional en wil je meer weten over Rotary? Kijk dan op www.rotary.nl

Het doel van Rotary is de voortrekkers in hun beroepsgroep en de zakenwereld samen te brengen om met elkaar in een prettige, open sfeer humanitaire diensten te verlenen.

Bovenstaande verkorte Reina van de Korput, tel. 0610283397

Oorspronkelijke tekst: Ineke Nijssen , Rotary Goes Reimerswaal, inekenijssen@outlook.com tel 0622478877

Afbeelding met tekst, buiten, gras, lucht  Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met gras, buiten, persoon, doos  Automatisch gegenereerde beschrijving