© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2e Lokale Goede Doelen Gids in Nederland

De Stichting Goede Doelen Alkmaar waar voornamelijk Rotary-leden in zijn vertegenwoordigd, lanceerde de Gids in januari 2021 en inmiddels staan er 71 maatschappelijke organisaties uit de gemeente Alkmaar in de fysieke en digitale gids.

De Gids beoogt lokale maatschappelijke organisaties onder de aandacht te brengen van potentiële schenkers. In 10 maanden tijd is er al bijna €100.000 rechtstreeks van schenker naar de lokale goede doelen gegaan!

De Stichting organiseert, faciliteert, ondersteunt en maakt verbindingen tussen de maatschappelijke organisaties, een sterk netwerk van betrokken partners en andere stakeholders. De komende veertig jaar gaat er een enorme intergenerationele vermogensoverdracht plaatsvinden. Als lokale maatschappelijke organisaties van een fractie van deze middelen zouden kunnen profiteren, kunnen zij hun werk met vele vrijwilligers en impact op de lokale samenleving blijven uitvoeren.

Stichting Goede Doelen Alkmaar wil de Alkmaarse sociale infrastructuur versterken, duurzaamheid vergroten en sociale cohesie verstevigen. Samenwerking is hierin het toverwoord: we zoeken de kracht van bestaande initiatieven en stimuleren de verbinding tussen lokale acties. Het vormen en onderhouden van een krachtig netwerk, met daarin partners die een actieve bijdrage leveren, is van grote waarde.

Rotary ’s-Hertogenbosch-West ging ons in 2019 voor en heeft de Goede Doelen Gids naar Alkmaar gebracht. Het stokje geven we nu door aan Maastricht die interesse heeft getoond om de derde stad in Nederland te worden met een Lokale Goede Doelen Gids. Founder Jan de Rond van Rotary ‘s-Hertogenbosch-West is vol ambitie : op naar 25 gidsen in 2025!