© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Toertocht Kromme Rijnstreek 2016

Toertocht Kromme Rijnstreek 2016

Zaterdag 26 september hielpen enthousiaste leden van RC Houten Castellum mee tijdens de Toertocht Kromme Rijnstreek. Deze tocht, een NTFU klassieker waar zowel fietsers als inline-skaters aan meededen, werd voor de zesde keer gereden en is één van de activiteiten die georganiseerd werden tijdens de Week van het Hospice.

Tijdens deze Week wordt aandacht gevraagd en geld opgehaald voor Hospice Kromme Rijnstreek in Houten.

De afstanden waren 7, 10, 20, 40, 70, 100 en 140 kilometer en iedereen kon meedoen. Skaters, gewone-, elektrische- en racefietsers reden mee, maar er werden ook tandems en ligfietsen gesignaleerd en zelfs een paar steps!

Dat de tocht vermeld staat op de toerkalender van de NTFU was te merken aan het deelnemersveld: fietsers uit heel Nederland deden mee.

De organisatie was in handen van leden van Wielertoerclub Houten’80 en RC Houten Castellum. Op de dag zelf waren veel leden actief op de twee pauzeplekken, Fort Honswijk en Overberg, waar iedereen werd voorzien van diverse versnaperingen.

Fort Honswijk was speciaal voor deze dag opengesteld en de deelnemers konden onder leiding van enthousiaste gidsen een kijkje nemen in dit imposante fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het was een stralende en ook succesvolle dag: er deden 480 deelnemers mee.

De totale opbrengst van de Week van het Hospice was 18.500 euro, waaraan de fietstocht 3500 euro heeft bijgedragen. Een geweldig resultaat!

Highlights van Toertocht Kromme Rijnstreek 2016

WTHospice_22.jpg