© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water

Wandelen voor Water 2017: Houtense kinderen lopen 2473 euro bij elkaar.

Woensdag 29 maart was het weer zover: de actie Wandelen voor Water ging in Houten van start. Leerlingen uit groep 7 en 8 van drie basisscholen liepen een route van 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Net als heel veel kinderen uit andere gemeenten in Nederland wilden ze op die manier ervaren wat hun leeftijdgenootjes in Afrika dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen.

22 Maart = Wereld Water Dag. Rond die datum wordt al jaren de actie Wandelen voor Water georganiseerd. In Houten doen de Rotary Clubs Houten en Houten Castellum dat gezamenlijk; dit jaar voor de vierde keer.

Na een gastles waarin werd uitgelegd hoe belangrijk schoon drinkwater is voor je gezondheid, waren de leerlingen van de Bengelbongerd, Familieschool en Aventurijn in de weken ervoor op pad gegaan om hun ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden en vrienden te vragen hen te sponsoren voor deze prestatie. Want het is niet niks, daar waren de meeste kinderen wel van overtuigd. “Viel wel mee, hoor” hoorde je bij de finish, maar de meesten waren maar wat blij dat het erop zat!

De tocht liep van Winkelcentrum Castellum naar het Rond en weer terug. Na een muzikale warming-up vertrokken de kinderen onder begeleiding van ouders, juffen, meester en leden van Rotary Club Houten en Houten Castellum. Op het Rond stond Albert Heijn klaar met krentenbollen en iets te drinken voor alle deelnemers. Na een wandeling van 6 kilometer was iedereen weer terug op Castellum, waar de opbrengst naar aanleiding van een schatting bekend werd gemaakt. 2050 Euro! Dat leek al een heel bedrag, maar nadat alle kinderen het toezegde bedrag daadwerkelijk hadden ingeleverd, bleek het zelfs meer: 2.473,- euro!

De opbrengst is overgemaakt naar ontwikkelingsorganisatie Simavi, voor de financiering van haar projecten voor schoon drinkwater en sanitatie Oost Afrika. Dankzij sponsoren kan Aqua for All, de organisatie die deze actie in heel Nederland ondersteund, de opbrengst vermenigvuldigen met 1,8 zodat Simavi uiteindelijk 4451 euro van de kinderen uit Houten zal ontvangen. Een geweldig resultaat waar iedereen trots op kan zijn!

Een evenement als dit organiseren, lukt niet zonder hulp van anderen. RC Houten en Houten Castellum willen graag Albert Heijn op het Rond en in Castellum hartelijk bedanken voor hun medewerking, nu al voor de derde! keer. Maar onze dank gaat natuurlijk in de eerste plaats uit naar de leerlingen, leiding en ouders van de Bengelbongerd, Familieschool en Aventurijn voor hun enthousiaste deelname en doorzettingsvermogen!

Voor meer informatie: www.wandelenvoorwater.nl en www.simavi.nl.

Highlights van de dag