© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De Taalklas en RCHC: samen spellen

De Taalklas en RCHC: “oud hollandse spelletjes”

Op woensdag15 augustus - een prachtige zonnige maar niet te warme dag - organiseerde Rotary Houten Castellum voor zo’n circa 35 kinderen tijdens de Zomerschool van de Taalklas een ‘oud hollandse spelletjes’ ochtend op het speelplein van het voormalige schoolgebouw van de Bengelbongerd aan de Dijkhoeve.

De Taalklas is een initiatief van de gezamenlijke basisscholen om kinderen van 4 tot 12 jaar met een niet-Nederlandse achtergrond zo snel mogelijk de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen. De kinderen zitten op een gewone basisschool in Houten. Een aantal dagdelen per week krijgen zij het extra taalaanbod en tijdens de vakantie is er de Zomerschool, zodat zij hun vaardigheden niet verleren.

Tijdens de “oud hollandse spelletjes” ochtend werd er in groepjes van vier kinderen met een Rotarian als begeleider gesjoeld, stokken gevangen, met klompen gelopen, een bibberspel gedaan, met ballen gegooid en zo meer. Alles werd met veel enthousiasme en in bijzijn van diverse ouders van de kinderen gedaan. In de pause werden de kinderen getrakteerd op ter plekke gebakken poffertjes uiteraard met poedersuiker en roomboter.

Al met al was het een heerlijke ochtend en hebben de kinderen, ouders en Rotarians genoten.

Highlights van de Zomerschool