© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

100 jaar Rotary komt naar Houten

In 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. Op 29 januari 1923 werd Rotaryclub Amsterdam als eerste club in Nederland opgericht en op 11maart volgde Rotaryclub Utrecht. Dat wordt door alle clubs in Nederland uitgebreid gevierd. De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissieloze 100 jaar Rotary Estafette die start in Noord-Holland en eindigt in Zeeland.

In elk van de 7 districten in Nederland komt een van de 7 aandachtsgebieden van Rotary in de schijnwerpers te staan. Voor midden-Nederland is dat onderwijs en alfabetisering.

Op zondag 26 maart 2023 vieren de twee Houtense Rotary Clubs 100 jaar Rotary in Nederland. In estafette-vorm wordt de 26e stil gestaan bij 100 jaar Rotary. Deze zondag krijgt Rotary Club Houten en Rotary Club Houten Castellum een spreekwoordelijke stokje overgedragen vanuit Rotary Club Nieuwgein om deze vervolgens door te brengen naar de Rotaryclub in Bunnik. Dit zal op een Houtense en duurzame wijze gebeuren, te weten op de (elektrische) fiets.

Om stil te staan bij dit moment en het ook een waardevolle invulling te geven in lijn met het aandachtsgebied voor midden-Nederland staan we ook graag stil bij een van de goede doelen die Rotary Club Houten Castellum al enige jaren ondersteund, Stichting Voorleesexpress. Op zondag 26 maart 2023 zijn alle kinderen uit Houten tussen de 2 – 10 jaar om 13:30 van harte welkom om langs te komen in Café/restaurant De Roskam (Plein 25, Houten). Vanuit de Voorleesexpress zullen de kinderen voorgelezen worden en natuurlijk is er een spannend verhaal voor iedereen.