© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Station op wielen

Station op Wielen

Meedenken en meewerken aan een antwoord op een maatschappelijke vraag? Dat wilden wij graag. Begin 2019 kwamen we in contact met wethouder Kees van Dalen. Hij vroeg ons om na te denken over een nieuwe bestemming voor het Station op Wielen aan het Stationserf. Het contract met de huurder van de begane grond, Zorgorganisatie Philadelphia, liep op 1 januari 2020 af.

Nadat we op een clubavond bijgepraat waren door de gemeente Houten, hebben we in subgroepen verschillende ideeën uitgewerkt. Deze ideeën hebben we enige tijd later tijdens een lunch in het Station op Wielen gepresenteerd aan wethouders en andere betrokkenen van de Gemeente Houten. Zij waren blij met onze input en namen deze mee in hun gedachtewisseling en besluitvorming.

Het station is een mooi monument in Houten. Om spoorverdubbeling mogelijk te maken, moest het gebouw worden gesloopt. Het stationnetje was nog het enige in zijn soort en daarom is een plan bedacht om haar te behouden: het stationnetje is 150 meter verplaatst en gerenoveerd. In 2009 vond de heropening plaats.

Zorginstantie Philadelphia huurde de begane grond. De locatie kon afgehuurd worden voor verschillende evenementen. Van maandag tot en met vrijdag waren geïnteresseerden, wandelaars en anderen welkom voor een kop koffie of thee en een stuk taart. De bovenverdieping wordt gebruikt door de archeologische werkgroep “Leen de Keizer”.