Wandelen voor water 2018

Elk jaar organiseert Simavi samen met lokale Rotary clubs de landelijke scholierenactie ‘Wandelen voor Water’. Met deze sportieve actie lopen duizenden leerlingen 6 kilometer, met 6 liter water op hun rug om zo geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes in Afrika. Voorafgaand aan de sponsorloop krijgen de kinderen een gastles om meer te leren over de wereldwijde waterproblematiek en de betekenis hiervan voor kinderen in Afrika.

Ook dit jaar organiseert Rotary Club Houten Castellum deze activiteit samen met Simavi. De Aventurijn, Van Harte School en de Berg en Bosch school lopen dit jaar mee. Op 4 april 2018 gaan circa 120 kinderen 6 kilometer wandelen! Een wandeling voor het goede doel waarmee deze kinderen ook blijk geven van een maatschappelijke betrokkenheid.

Waarom deze scholierenactie?

Voor ons is het heel normaal; veilig drinkwater uit de kraan, toiletten op school en in huis en goede dagelijkse hygiëne. Helaas is dit niet overal zo vanzelfsprekend; nog steeds hebben wereldwijd 2,4 miljard mensen geen toegang tot een schoon toilet en hebben 1,8 miljard mensen geen toegang tot veilig, schoon water. Dit geldt ook voor veel kinderen en hun families in Kenia, Oeganda en Tanzania. Zij moeten vaak uren lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. En dat niet alleen! Wereldwijd sterven er nog elke dag 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water en het gebrek aan een toilet.