© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Global Grant van 338.000 USD voor Sint Maarten

Global Grant van 338.000 USD toegekend voor Sint Maarten

12 november 2018

Dankjewel video van de schoolkinderen

De kinderen hebben een dankjewel video opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=4FKemYDTLOo&t=0s

Stand van zaken

De kinderen van de Sister Marie-Laurence Primary School zijn sinds augustus gehuisvest op twee andere scholen op het eiland. Waarschijnlijk gaat dit twee jaar duren, omdat het budget voor de nieuwe school nog niet is goedgekeurd.

Vorige week is wel de Global Grant van de Rotary Foundation van 338.000 USD beschikbaar gekomen voor het Exceptional School project waarmee we een speciaal onderwijsprogramma opzetten inclusief faciliteiten en training. Dit gebeurt in samenwerking met 12 Rotaryclubs wereldwijd. In samenwerking met de Community van Middle Region en Het Rode Kruis wordt ook gewerkt aan multi-functionele voorzieningen (sport, muziek, cultuur, speeltuin, volwassenenonderwijs, shelter en noodvoorzieningen in geval van toekomstige rampen), waardoor we de hele wijk van Middle Region helpen en een positieve impuls geven.

Zie ook het interview in het Nieuwsblad voor Huizen: https://www.nieuwsbladvoorhuizen.nl/nieuws/mensen/115330/-met-bedankvideo-hoe-gaat-het-met-de-sister-marie-laurence-primary-school-?redir

Precies een jaar geleden van 11 oktober tot 11 november 2017 organiseerden de beide Rotary Clubs in Huizen de actie 'Huizen voor Sint-Maarten'. Onder de oproep 'Heel Huizen Helpt!' werd heel Huizen opgeroepen om acties te organiseren om geld in te zamelen.