© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Hermiens verhalende fotografie

Een dramatisch ongeval in Ter Apel maakt op 8 juni 2016 een abrupt einde aan Hermiens leven, maar knakte ook een verdere mooie carrière in de fotografie. De expositie ‘HERMIEN’s verhalende fotografie’ is een unieke kans om haar werk nog één keer bij elkaar te zien

Vanaf 18 februari 2018 heb je 6 weken de tijd om te genieten van de expositie ‘HERMIEN’s verhalende fotografie’. Het is een eenmalige kans om het werk van fotografe Hermien Keegstra bij elkaar te zien. In Kunsthuis Secretarie, Hoofdstraat 22, Meppel kun je tijdens de openingsuren ronddwalen in een wereld vol verhalen, vastgelegd in prachtige foto’s. Laat je raken, ontroeren en fascineren door de kracht van het beeld.

Fotograferen is niet moeilijk, maar een mooie foto maken is een hele kunst. Een kunst die HERMIEN beheerst, iedere foto vertelt van zichzelf een verhaal. Een verhaal dat doet glimlachen of ontroeren, met een groot gevoel voor menselijkheid. Daarnaast heeft ze een enorme fascinatie voor het theatrale, het gekke en absurde.

De beelden worden in een aantal gevallen ondersteund met tekst. Vaak spreekt de originele titel al voor zich, soms wordt in een paar raak gekozen woorden het verhaal erachter duidelijk. De impact gaat hierdoor verder dan het beeld: je voorstellingsvermogen maakt overuren. Haar foto’s zijn niet alleen mooie plaatjes, maar ze communiceren daadwerkelijk met de toeschouwer.

HERMIEN's fotowerk vertelt ook veel over de maker ervan: een levendige geest met een ongebreidelde fantasie en creativiteit.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/131361/Geensceneerd-en-een-tikje-ondeugend-Hermien-s-Verhalende-Fotografie