© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Ook lid worden?

Impact begint bij onze leden - mensen zoals jij die een wereld zien waarin mensen zich verenigen en actie ondernemen om blijvende verandering te creëren - over de hele wereld, in onze gemeenschappen en in onszelf.

Op clubbijeenkomsten in gemeenschappen over de hele wereld komen onze leden samen om hun banden met vrienden en buren te versterken en hun inzet om levens te verbeteren.

Wie kan meedoen?

We zoeken mensen die iets terug willen doen voor hun gemeenschap.

Rotaryclubs verwelkomen ook Rotaractors, Rotary Peace Fellows en andere leden van de familie van Rotary die in aanmerking komen voor lidmaatschap.

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

Als een wereldwijd netwerk dat ernaar streeft een wereld op te bouwen waarin mensen zich verenigen en actie ondernemen om blijvende verandering te creëren, waardeert Rotary diversiteit en kent bijdragen van mensen van alle achtergronden, ongeacht hun leeftijd, etniciteit, ras, huidskleur, capaciteiten, religie, sociaaleconomisch status, cultuur, geslacht, seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Hoe kan ik lid worden?

Een Rotaryclub kent overwegend een persoonlijk lidmaatschap, maar bedrijfslidmaatschappen zijn ook mogelijk. Een club is samengesteld uit personen die actief in het leven staan, in de maatschappij of binnen hun beroepsgroep. De club is autonoom in het beleid ten aanzien van het aannemen van nieuwe leden. 

Clubs accepteren nieuwe leden op uitnodiging. Om ons te helpen de juiste club voor u te vinden, stellen we u een paar vragen over uzelf. Vervolgens delen we uw antwoorden met een Rotaryclub in uw omgeving. 

Jouw route naar het lidmaatschap

Classificatie?

Het doel van Rotary is een groep mensen bij elkaar te brengen die in de gelegenheid zijn door de uitoefening van hun functie een extra bijdrage te leveren aan het positief functioneren van de samenleving. Het classificatiesysteem waarborgt de diversiteit van de club. De classificatie van ieder lid is gebaseerd op zijn/haar bedrijf of beroep. 

Attendance

Een lid zal voldoende tijd in Rotary moeten kunnen en willen steken. Dit geldt voor het bezoeken van de bijeenkomsten, het vervullen van functies in bestuur of commissies en voor actieve bijdragen op het gebied van de serviceverlening. 

Wat zijn de voordelen?

Door Rotary-lid te worden, komt u in contact met een diverse groep professionals die uw drive om iets terug te doen delen. Via regelmatige bijeenkomsten en evenementen:

  • Bespreek de behoeften van uw gemeenschap en ontwikkel creatieve manieren om hieraan te voldoen
  • Maak contact met andere leden die de wereld veranderen
  • Vergroot uw leiderschap en professionele vaardigheden
  • Bijpraten met goede vrienden en nieuwe ontmoeten

Belangstelling lidmaatschap

* = verplicht veld