© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary helpt! Ook in Nieuwegein!!

Rotary helpt ! Ook in Nieuwegein!!

Waarschijnlijk hebt u ze wel gezien: de grote billboards langs de kant van de weg met daarop de tekst “Rotary Helpt”. Hierbij verwijst men naar een website, waar allerlei acties te vinden zijn, waar Rotary een bijdrage aan levert. Ook Nieuwegein heeft een Rotaryclub: de Rotaryclub Nieuwegein. Deze club bestaat sinds 1978 en viert dus volgend jaar haar 40-jarig bestaan. De club bestaat uit een groep van 24 mannen en vrouwen, die zich in Rotaryverband inzetten voor maatschappelijk relevante zaken, zowel internationaal, nationaal en zeker ook lokaal. Heel bekend is de actie van Rotary Internationaal ‘Polio de wereld uit’; in de afgelopen jaren hebben de leden van Rotary daar honderden miljoenen voor bijeen gebracht, met het mooie resultaat dat polio inmiddels vrijwel geheel verdwenen is. Ook Rotaryclub Nieuwegein levert daar een bijdrage aan via het internationale netwerk van Rotary. Veel Rotarians, ook vanuit Nieuwegein, hebben persoonlijk vaccin toegediend aan kinderen via druppels in de mond.

Rotaryclub Nieuwegein wil ook in Nieuwegein graag een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Zo organiseren de leden daarom acties om geld in te zamelen, die ten goede komen aan een aantal goede doelen in Nieuwegein zelf. Dat varieert van het leveren van kinderondergoed voor de ‘Kledingbank’ tot het schenken van een nieuwe koel-/vriescombinatie aan de ‘Voedselbank’. De club zal haar 40-jarig lustrum vieren met een speciaal project, waaraan zij volgend jaar veel meer bekendheid zal geven. Ook dat project komt ten goede aan een of meerdere doelen in Nieuwegein.

Andere bekende activiteiten van de Rotaryclub Nieuwegein zijn het ‘Wandelen voor Water’ en de jaarlijkse ‘Sport- & Speldag’ voor kinderen met een beperking, die inmiddels voor de 11e keer is gehouden, en met groot succes.

Organisaties in Nieuwegein mogen een beroep doen op Rotaryclub Nieuwegein voor een bijdrage. Dit kan zijn in de vorm van een financiële bijdrage, maar ook door gebruik te maken van het netwerk of de expertise van de individuele leden van de club.

Rotaryclub Nieuwegein staat open voor nieuwe leden: heeft u het gevoel dat dit misschien bij u past, neem dan contact met ons op. De leden gaan graag met u in gesprek om meer te vertellen over de club en zij nodigen u ook graag uit voor een bijeenkomst, zodat u de sfeer eens kunt komen proeven.

Belangstelling ? Mail naar rcnieuwegein@gmail.com