Humanitas en Rotary Club Oldenzaal


In het weekend van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 28 oktober organiseert Humanitas Twente wederom een kindervakantie weekend. Dit weekend wordt gehouden op Landgoed de Hellendoornse Berg in Haarle.

Rotary Club Oldenzaal is de sponsor van het weekend. De financiering van deze kindervakantie is mogelijk geworden uit de sponsoropbrengsten van het Rotary Jumbo Streetsoccer.

Humanitas Twente organiseert kindervakantieweekenden voor maximaal acht kinderen onder begeleiding van vier vrijwilligers, bestemd voor kinderen die een link hebben met Humanitas Twente in de leeftijd van acht tot veertien jaar. Het slagen van alle kindervakantieweekenden wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwillige begeleiders. Deze vrijwilligers worden goed voorbereid door middel van een training.

Het doel van deze weekenden is de ontspanning die deze jongeren in het weekend zullen ervaren. Spelen, creatief bezig zijn, naar het bos, ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Aan dit weekend zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers (en hun ouders) en het vervoer

is inbegrepen

Deze weekenden zijn speciaal voor die jongeren die weinig of geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Kinderen in behandeling bij (jeugd)hulpverleners, voor wie het goed is een weekend van huis te zijn. Ook kinderen van ouders die niet in staat zijn om een gezinsvakantie te verzorgen of daarvoor niet de financiële middelen hebben. Om de weekenden en daarmee de kinderen in de gewenste ontspannen sfeer te kunnen brengen wordt van de kinderen verwacht dat ze in een groep van acht personen kunnen functioneren. Ook moeten ze een weekend van huis kunnen overzien, handelbaar zijn in gedrag en aansturing én een weekend zonder mobiele telefoon, iPad en tablet kunnen.

 

Aan dit weekend wordt ook een thema gehangen, zodat de vrijwilligers daar op kunnen inspelen wat betreft de activiteiten dat weekend. Het komende Oldenzaalse weekend heeft het thema Halloween. Het is de tijd van Halloween en zo proberen we in te spelen op hetgeen dat actueel is.

 

Behalve dat Rotary Club Oldenzaal de financiering van dit, voor Oldenzaalse kinderen bedoelde weekend, op zich neemt, wordt ook gezorgd voor goody bags met een aardigheidje voor de kinderen en verzorgers.