© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Eindhoven Welschap Actie Oekraïne Run

Afgelopen zondag ontstond een idee om Oekraïners die het oorlogsgeweld willen ontvluchten, in Nederland in veiligheid te brengen. Busjes, chauffeurs, onderdak, nazorg, financiële steun, en het belangrijkste, een persoonlijke op vluchtelingen gerichte aanpak zijn de bouwstenen geworden van dit initiatief. Door een steeds grotere groep vrienden, en vrienden van vrienden uit het hele land, die dit idee omhelsden, is het tot uitvoering gebracht. De eerste run vertrok de volgende dag met vier busjes en kwam twee dagen later thuis met 23 vluchtelingen, 1 kat en 1 hond. De tweede run van vijf busjes vertrok 8 uur na terugkomst van de eerste run op donderdag en kwam met 35 vluchtelingen en een hond thuis. De derde run van zes busjes is 8 uur na terugkomst van deze laatste run vertrokken en beweegt zich nu ergens op de Poolse autoweg richting de grens.  

De vluchtelingen zijn getraumatiseerd, in shock en dood moe. Na het achterlaten van man, zoon, vader, neef en vriend begint de vlucht naar de grens. Deze moeders, oma’s, kinderen en baby’s moeten door oorlogsgebied, met gevaar voor leven en het laatste beetje bezit. De individuele verhalen zijn hartverscheurend. 

Alle vluchtelingen zijn gehuisvest door geweldige gastvrije mensen die willen helpen. Er zijn welkom pakketten (kleding, SIM kaarten, etc.) met daarin ook een draaiboek waarin de stappen die je onderneemt na aankomst worden beschreven en een informatieoverzicht. We willen door, maar het kost geld. Busjes, onkosten en financiële steun voor de vluchtelingen. Als je ons financieel wilt helpen kan dat op: 

Actie Oekraïne Run 
Rekening: Stg Soc Fonds Rotary E W 
NL27 ABNA 0494 2892 79 
Kvk nr 51465310 
ANBI erkenning: RSIN fiscaal nr 8500.31.825 

We hopen dat vanuit de overheid, de gemeentes en andere instanties er snel een stevige infrastructuur wordt gebouwd zodat wij niet meer nodig zijn. Als er dan nog geld over is zullen we dat verdelen onder de gezinnen die we naar Nederland hebben gebracht.