© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Ede wil cultuureducatie mogelijk maken voor Oekraïnse vluchtelingen

Rotaryclub Ede wil mogelijk maken dat Cultura Ede 5 weken lang drie dagen (maandag, woensdag, vrijdag) cultuureducatie activiteiten organiseert voor Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen in legerplaats Harskamp. De educatie is niet discipline gebonden (dus muziek, beeldende kunst, theater etc).  Afhankelijk van de behoefte, de groepsgrootte en groepssamenstelling wordt het programma op maat gemaakt (variërend van uitsluitend volwassenen tot groepen met veel kinderen). 

Belangrijk is dat ook andere vrijwilligersinitiatieven, die bijdragen aan het cultureel welzijn van de vluchtelingen, hierbij kunnen aansluiten. Rotaryleden kunnen als vrijwilliger bijdragen aan de groepsbegeleiding. Ook via CVVEde kunnen vrijwilligers worden ingezet. Het al of niet doorgaan van de activiteiten is echter niet afhankelijk van vrijwilligers. 

Cultura Ede neemt de regie en zorgt voor continuïteit en kwaliteit door:

 Projecteigenaar (directeur Cultura en Rotarylid): geen kosten

 Een projectleider/cultuurmaker (5wk x 3 dg x 3 uur x € 50,-): = € 2.250,-

 Ondersteunende docent (5wk x 3 dg x 2 uur x € 50,-): = € 1.500,-

 Materiaal/ reiskosten: €500,-

Benodigd projectbudget is € 4.250,-. Rotaryclub Ede draagt hiervan € 2.000 bij. De aanvraag betreft dus € 2.250,-. Op het moment dat het budget is verkregen, kunnen de activiteiten starten.