© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary club Oosterhout-de Warrande zoekt logistieke ondersteuning

Wij werken met Rotary e- club Chisinau (Moldavie) aan het ondersteunen van Rotarians ter plaatse in Moldavie. Moldavie vangt rond de 400.000 vluchtelingen op op een bevolking van 2,6 miljoen. Het is het armste land van Europa, geen lid van de EU en lijdt grote schade door de blokkade van de haven van Odessa. Moldavië verleent nu vooral primaire noodhulp aan met name vrouwen, kinderen en bejaarden. Ongeveer de helft van hen reist na enkele dagen door naar Roemenië of Hongarije, de blijvers worden gehuisvest en gevoed uit eigen middelen van de bevolking. 

Wij kiezen in deze fase voor directe financiele en niet financiele steun via de betrouwbare kanalen en handen van Rotarians ter plaatse. Zij kennen de actualiteit van de situatie en weten de weg in fysieke en in organisatorische zin. Bovendien zijn er geen overheadkosten of overhead-vertragingen, hetgeen in een acute noodsituatie als die in Moldavië van belang is. 

Wij zoeken logistieke ondersteuning bij het vervoer van primaire levensbehoeften als beddengoed, houdbaar voedsel maar ook financiële ondersteuning voor bijvoorbeeld transport, bewassing, energie en hygiëne maatregelen.