© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wimpelactie voor Oekraïne

De komende maand wordt er door ons massaal gevlagd. We staan op deze manier bij verschillende gelegenheden stil bij hen die voor onze vrijheid hebben gestreden, en vieren deze vrijheid. Dat deze niet vanzelfsprekend is, wordt in de wereld van vandaag op pijnlijke wijze duidelijk. 

De verschrikkingen van oorlog zijn dichterbij dan ooit en dagelijks zien we hoe het leven van Oekraïners wreed wordt verstoord door oorlogshandelingen. Veel mensen, overal ter wereld, willen hulp bieden maar voelen zich soms machteloos. Wat kun je als individu maar ook als organisatie doen om te helpen?

Wij willen door middel van een speciaal ontworpen wimpel onze morele support aan Oekraïners, wier vrijheid is ontnomen, kenbaar maken.

De wimpel van 150cm lang en 20 cm breed (voor iedere “huis” vlag) kan bij voorintekening besteld worden voor €15,- (dit is excl. €2,50 verzendkosten).

Van iedere wimpel gaat €7,- naar steunacties voor de in ons land verblijvende Oekraïners.

Laten we de Oekraïense vluchtelingen die al een verblijfplaats hebben gevonden in onze dorpen en steden massaal een “hart onder de riem steken” door op 27 april en 5 mei deze wimpel aan onze vlaggen te bevestigen. De wimpel mag natuurlijk ook buiten de bekende vlagdagen blijven hangen.

Bestel uw wimpel(s) onder vermelding van uw naam en adres via wimpelactie@rcbathmen.nl

Uw bestelling wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld en wordt, na betaling, zo spoedig mogelijk toegezonden.