© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Voortgang Carla Leurs Concours 2014

Voortgang CARLA LEURS CONCOURS 2014

www.carlaleursconcours.nl

zie ook de banner

Voorronde Muziekschool, 17 febr.'14

Antoinette.jpeg

14 februari 2014

Beste deelnemers aan het Carla Leurs Concours,

 Het is nu bijna zover dat jullie gaan spelen in de voorronde van het Carla Leurs Concours.

Voor de deelnemers die gekozen worden om in de finale te spelen hebben we dit keer een presentatieworkshop georganiseerd.

Deze workshop is op zondagmiddag 2 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in de kleine zaal van theater de Purmaryn in Purmerend.

De workshop wordt gegeven door Ineke Geleijns,   in de bijlage kan je haar CV lezen.

 Wil je alvast de datum reserveren, voor het geval je in de finale komt?

 Toi, toi, toi en vooral veel plezier volgende week.

7 februari 2014

Info voor de jury: o.a., tijd en adressen van de locaties bij de voorronden.

Maandag  17 februari: .Muziekschool Waterland, Geulenstraat 62   Purmerend.

Dinsdag 18 februari: De Jisperkerk, Dorpstraat 46 Jisp. Forward_2.gif

Woensdag  19 februari: Opstandingskerk, Graaf Willemlaan 1  Monnickendam. Forward_2.gif

Donderdag  20 februari: De Keyserkerk, Middenweg 148  Middenbeemster. Forward_2.gif

Graag aanwezig uiterlijk 18.30 uur. Ivm vooroverleg.

Broodjes en koffie aanwezig. 

28 januari 2014

Via dit bericht willen wij u op de hoogte stellen van de activiteiten en voortgang van het Carla Leurs Concours dat op het punt staat van start te gaan.

Op zondag 2 februari a.s. 13.00 uur begint het programma met een workshop van het Carel Kraayenhof Tango Ensemble in Muziekschool Waterland, Geulenstraat 62 in Purmerend.

Deze workshop is voor alle deelnemers ter voorbereiding aan het Carla Leurs Concours.

De workshop wordt afgerond met een presentatie in de zaal van de muziekschool om 16.00 uur. Aansluitend is er een drankje voor alle deelnemers en belangstellenden. Forward_2.gif

Met deze workshop wordt de deelnemers een extra voorbereiding geboden op het concours.

Het concours zelf begint met de voorrondes die van 17-20 februari plaatsvinden in achtereenvolgens Purmerend, Jisp, Monnickendam en Middenbeemster.

Na de voorrondes gaan 12-16 deelnemers door naar de finale.

De finale vindt op 16 maart plaats in de Purmaryn, start om 13.30 uur. De finale zal gepresenteerd worden door Otto de Jong. Nadat alle finalisten zich gepresenteerd hebben trekt de jury zich terug voor beraad. Tijdens dit beraad is er een optreden van de zeer talentvolle pianist Ramon van Engelen, winnaar van het Prinses Christina Concours. Jammer genoeg kan Carla Leurs deze keer zelf niet bij de finale aanwezig zijn en deelnemen aan de jury. Zij wordt vervangen worden klarinettiste Celeste Cezewald.

Het Carla leurs concours is belangrijk voor jongeren in onze regio die gepassioneerd bezig zijn met klassieke muziek. De organisatie zorgt daarom voor uitgebreide aandacht in de regionale pers.

Het concours is dit jaar mogelijk gemaakt met steun van de fondsen: Ars Donandi, Coorporatiefonds Rabobank-Waterland, Rotary District Grant.

Uit het bedrijfsleven is er sponsoring van Abma Schreurs Notarissen en Advocaten de hoofdsponsor. Daarmaast zijn er fantastische bijdragen van Rotary gerelateerde bedrijven tw. Peterson(offshore), De Boer Accountants, Notaris kantoor Cabenda, Erkamp Reclame en Theater de Purmaryn. Op persoonlijke titel droegen Cor van Otterloo en Ber Jonk bij aan het concours. Daarnaast niet vergeten de inzet van alle medewerkers van de Muziekschool Waterland.

We willen de Sponsors en Fondsen langs deze weg vragen hoeveel kaartjes we voor u moet reserveren voor de finale. Dankzij u is het programma van deze editie van hoge kwaliteit en zo uitgebreid. 


Tot zover de informatie over het concours tot nu. We hopen u te ontmoeten tijdens de finale van het Concours op 16 maart. Uiteraard zal ik u op de hoogte houden van de verdere voortgang.

Namens het bestuur van de Stichting Vrienden van Het Carla Leurs Concours.

Frans Wisman VZ f.wisman@planet.nl

 

Pianiste/theatermaker Ineke Geleijns studeerde aan het Utrechts- en het Rotterdams Conservatorium alwaar ze in 1997 afstudeerde als Uitvoerend Musicus.

Haar tweede grote liefde - die voor theater -ontstond al in haar studietijd. Met zangeres Pieternel van Amelsvoort en regisseur Jimmy Plooij maakte ze haar eerste Muziektheatervoorstelling, genaamd ‘Duet in Klein Onbegrip’

Binnen twee jaar na haar afstuderen werd Ineke gevraagd in te vallen als pianiste bij de groep Opera della Casa, waar ze nu nog steeds werkt als vast ‘huisorkest’ bij alle optredens . Bij deze groep ontwikkelde Ineke zich verder als begeleidend pianiste, maar vooral ook als actrice en incidenteel als flamencodanseres.

Onder leiding van regisseurs als Jeroen Groenendijk, Just Vink (theater te Water), Cora Broekhuizen , Harm Ido Hilberdink, Jeroen Lopes Cardozo Jeroen Groenendijk, carel de Rooij en Pieter Athmer, ontwikkelde Ineke in de loop der jaren vooral haar komische talenten op het podium. Door als pianiste op de achtergrond een duidelijke positie in te nemen weet Ineke zich verzekerd van de aandacht van het publiek. Haar bijzondere en hilarische mimiek blijft nooit onopgemerkt.

In 2005 richtte Ineke haar eigen groep en Stichting ‘La Sopera’ (de soepterrine) op. De Stichting heeft als doelstelling een platform te bieden aan musici om zich verder te ontwikkelen als allround theatermakers. Spelers in de voorstellingen krijgen de kans om zich op hoog niveau te ontwikkelen binnen alle disciplines die tijdens de voorstelling aan bod komen. Binnen La Sopera geeft Ineke regelmatig workshops op het gebied van podiumpresentatie, ontwikkelt ze kleinschalige muziektheaterprojecten, waaronder een serie voor kinderen genaamd “ClassiKids”. De voorstelling “Bloed en Honing” van La Sopera (een crossover muziektheaterstuk met een klassiek duo en een flamencoduo) ging in premiere in Theater Bellevue te Amsterdam en had een tournee langs kleine theaters in Nederland via Tricolour Theaterproducties, een onderdeel van MOJO theaterproducties.

Sinds 2011 is Ineke ook verbonden als vaste pianiste/actrice bij de “Glorious Divas” die momenteel hun tweede theatertoernee voorbereiden. Deze groep, bestaande uit drie voluptueuze operazangeressen en hun pianiste brengt “Vocaal muziektheater van formaat” in het theater en bij commerciële gelegenheden.

Naast haar speelpraktijk is Ineke als freelancer verbonden aan de afdeling Eductie en Participatie van De Nederlandse Opera, en als repetitor/ensembleleider- en coach werkte ze bij het jubileumproject “West Side Story” van Het Concertgebouw. In dit project maakt ze deel uit van het artistieke team met o.a. regisseur Javier Lopez Piñon, dirigent Matthew Rowe en vocal coach Alexander Oliver.

Ineke is een pianiste met kwaliteiten op muzikaal gebied, als groepsspeler, groepsmotivator, docent en als actrice. Al deze kwaliteiten komen met name tot uiting in theatrale settings van en met muziek. Ook is ze een graag geziene leider van professionele zangensembles.

 

banner carla leurs.jpg

Zie finale Carla Leurs Concours 2012

omhoog