© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Benefietconcert 15 mrt. 2015

Twee violen een trommel en een fluit: een cheque van € 7.600 gaat eruit!

Verslag: Maarten Tieman / Foto: Jaap Bos

Er zijn van die Rotaryevenementen waarvan je niet makkelijk een verslag kan maken omdat je als verslaggever niet de kennis hebt om het goed te recenseren en er een sfeer is die men eigenlijk aan den lijve moet ondervinden. 

Zo ook, deze zondagmiddag 15 maart 2015. Het Benefietconcert ten bate van het Instrumentenfonds van Muziekschool Waterland. Een fonds dat instrumenten aankoopt en beheert waardoor kinderen die niet direct hun eigen hardware kunnen bekostigen toch kunnen doorstuderen.

Wat begon medio 2014 naar een idee van Henk Velink mondde uit in een fantastisch voorbereide en goed georganiseerde muziekmiddag in Purmerends  theater De Purmaryn. Maar voor het zover was moest er heel erg hard aan getrokken worden door de 'projectleden' van onze club en zij verdienen een hele grote pluim. In de aanloop naar deze dag werd alles uit de kast gehaald om het concert onder de aandacht van Purmerend en omgeving te brengen (publicaties) en werden de vijf Waterlandse rotaryclubs door Henk samen met Frans Wisman bezocht en er warm voor gemaakt . 

Samen met de crew van het theater, vrienden van het evenement, sponsors, overige vrijwilligers en natuurlijk de podiumgasten werden de honderden bezoekers op een heerlijk middagje getrakteerd. 

In de foyer was het om half twee al een en al gezelligheid en de mensen van de garderobe bleven maar jassen aannemen met als resultaat een uitstekend gevulde grote zaal. 'Onze' Miep Boerkamp, directeur van het theater en zij kent in het geheel geen podiumvrees, heette de toeschouwers welkom, nam het programma door en kondigde als eerste het leerorkest van de Muziekschool Waterland aan. Een rijtje kinderen met hobo en klarinet zette de eerste schreden in de muzikale wereld en zij brachten aandoenlijk hun ingestudeerde notenbalken aan het publiek ten gehore.

Purmerends Gemengd Koor

Het Purmerends Gemengd Koor onder leiding van Otto de Jong presenteerde zich uitgebreid met een zestal stukken en bezongen daarmee een periode van 1813 (Verdi)  tot 1951 Rathbone) professioneel en welluidend, zoals natuurlijk van dit inmiddels 75-jarige koor verwacht mag worden.  

IMG_6525.JPG

Kinderkoor de Kickers

Het PGK werd gevolg door Kinderkoor De Kickers. In hun kikkergroene poloshirts staan ze er enigszins statisch bij maar bij het laatste nummert 'You can't stop de beat' komen de handjes en voetjes in beweging en zien we een vrolijke groep jonge zangtalentjes! Al veel jaren onder leiding van Lorenzo Papolo.

IMG_6545.JPG

In de aansluitende pauze gaan de loten snel van de hand en de enthousiaste verkoopsters mochten hun opbrengsten inleveren bij projectpenningmeester Cor van Otterloo, die direct aan het tellen gaat. De prijzentafel was dan ook uitstekend gevuld: velen hebben mooie prijzen beschikbaar gesteld!

Casper Bellamy

IMG_6579.JPGEn dan direct na de pauze: de jonge Caspar Bellamy, winnaar van het Carla Leurs Concours 2014. En dat hij een verdiende winnaar was, nee ís, bleek ook nu weer. Met zijn vader achter de vleugel is Caspar een viooltalent en met de 'Sonatina' van Dvorak - hij speelt het zoals eerder zonder bladmuziek! - mag hij een geweldig en enthousiast applaus in ontvangst nemen.

Barbershopkoor Whale City Sound

Tijd voor het close harmony Barbershopkoor Whale City Sound (Zaanstreek) waar Henk deel van uitmaakt. Wat een verrassing, er gebeurde iets op de bühne waarvan in de zaal de monden openvielen. Wat is dit leuk! Er werd volop genoten van de presentatie, vrolijkheid en enthousiasme van dit grote mannenkoor dat, zo bleek in de foyer, op zoek is naar nog meer leden. Chique gekleed in het zwart, lakschoenen en een wit galacolbert met kleurige pochet oogstte de zang gecombineerd met de moves van de mannen veel waardering en een lach. Uiteraard a capella zoals de scheerschoolzang behoort te zijn, het klonk formidabel en als dit koor (Nederlands kampioen!) over twee weken wederom aantreedt voor deze vocale krachtmeting gaan zij ongetwijfeld weer hoge ogen gooien!

IMG_6589.JPG

Binnen het koor zijn enkele kleinere koortjes gevormd en zo hoorden wij 4 heren als 'Men2Be' het nummer 'After you're gone' met verve vertolken.

De uitsmijter

De uitsmijter van de middag was een combinatieoptreden van de 3 koren: 'Catch a falling star' en het wereldbekende 'Halleluja' waren uitermate goedgekozen afsluiters van een heerlijk middagje zang en muziek met een prachtig financieel resultaat.

IMG_6660.JPG

€ 7600,--

Er kon door Cor van Otterloo aan de vertegenwoordigers van Muziekschool Waterland een cheque worden overhandigd van maar liefst 7.600 euro!

IMG_6659.JPG

Klik voor de gehele Foto-impressie