© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Benefietconcert 15 mrt. 2015

Persbericht

Benefietconcert

“Twee violen en een trommel en een fluit”

Koren

Whale City Sound (barbershop singing)

Purmerends Gemengd Koor (klassiek)

Kinderkoor de Kickers van Muziekschool Waterland

Instrumentaal:

Leerlingen uit basisonderwijsproject Muziekschool Waterland

Optreden van Caspar Bellamy (winnaar Carla Leurs Concours 2014)

Datum:

15 maart 2015

Aanvang:

14.00 uur

Toegang:

€ 15,00/€ 7,50

Plaats:

Theater de Purmaryn

Onder de titel “Twee violen en een trommel en een fluit” organiseert Rotaryclub Purmerend op zondag 15 maart 2015 een benefietconcert om geld in te zamelen voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor naschoolse lessen op basisscholen in de regio Waterland.

In Purmerend krijgen alle kinderen op dit moment 1 jaar lang instrumentaal groepsonderwijs.
Muziekschool Waterland geeft lessen aan alle kinderen uit groep 5 in de basisscholen in de regio Waterland. Hiervoor zijn muziekinstrumenten beschikbaar. Doordat alle kinderen hiermee worden bereikt zal er een grote groep zijn voor wie deze lessen nog maar het begin is van hun muzikale loopbaan.
Het bespelen van een muziekinstrument geeft enorme voldoening, maar is niet in één jaar geleerd. Om de kinderen verder te kunnen begeleiden in hun muzikale ontwikkeling biedt de muziekschool aansluitend op de schooltijden vervolglessen aan. Voor deze lessen betalen de ouders een bijdrage.
Het gaat om groepjes van 4-8 leerlingen die wekelijks een halfuur tot een uur instrumentale les hebben. In 2015 verwacht de muziekschool ruim 200 leerlingen in het naschools aanbod te hebben.
Deze leerlingen kunnen hun instrument huren.

Het benefietconcert is bedoeld om instrumenten tijdelijk beschikbaar te stellen tegen geringe kosten en daarmee de drempel naar muzikaal vervolgonderwijs zo laag mogelijk te maken.

Het concert vindt plaats in theater de Purmaryn en begint om 14.00 uur.

Barbershopkoor Whale City Sound, Het Purmerends Gemengd Koor en Kinderkoor De Kickers zorgen voor een programma vol contrasten. Dit programma wordt bovendien nog aangevuld met optredens van de talentvolle Carla Leurs Concours winnaar Caspar Bellamy (viool). Ook zal een aantal leerlingen uit één van basisschoolprojecten van Muziekschool Waterland zich presenteren.

De toegangsprijs van dit concert bedraagt € 15,00, kinderen tot 14 jaar € 7,50. Dankzij een aantal sponsoren, waaronder de Rabobank, en de inzet van een groot aantal vrijwilligers kunnen zoveel mogelijk instrumenten ter beschikking komen voor kinderen die verder willen met muzieklessen.

Barbershop Showkoor Whale City Sound

A-capella Barbershop Showkoor Whale City Sound uit Zaandam bestaat uit ruim zestig mannen. Zij zingen speciale arrangementen ondersteund door een dynamische choreografie. Het repertoire loopt van de klassieke barbershopsongs tot ballads en up-tempo songs en evergreens van onder andere The Beatles.  

uniekchristmasconcertbarbershopshowkoorwhalecitysound_1assendelft.jpg

Dirigent Martijn Hoeksema leidde Whale City Sound naar de top van Barbershop Singing. Het koor werd acht achtereenvolgende keren kampioen van Nederland, de laatste keer in 2012 in Veldhoven. Nationale bekendheid kreeg het koor onder meer in 2007 door het succesvolle televisieoptreden bij Korenslag, gepresenteerd door Henny Huisman, dat door de EO-televisie werd uitgezonden.

Purmerends Gemengd Koor

Het Purmerends Gemengd Koor (PGK) heeft een rijke historie van meer dan 70 jaar. Onder de inspirerende leiding van dirigent Otto de Jong voeren de ruim 70 leden vooral klassieke werken, oratoria, missen en liederen uit.

Purmerends gemengdkoor.jpg

Het koor schuwt het grote repertoire niet. In november 2014 werd een concertante uitvoering gegeven van Purcell’s Dido and Aeneas met onder meer Charlotte Margioni. De afgelopen jaren stonden ook grote werken als het Requiem van Mozart en The The Messiah van Händel op het programma.

Kinderkoor De Kickers

Dit kinderkoor van Muziekschool Waterland is één van de beste kinderkoren van Nederland.

De Kickers
De Kickers

Het koor dat thans onder leiding staat van Lorenzo Papolo is regelmatig actief bij producties van De Nederlandse Opera als Carmen, Het Sluwe Vosje en Der Rosenkavalier. Zij zongen ook tweemaal tijdens het Gergiev festival in De Doelen, Rotterdam. In juli 2013 reisden De Kickers af naar Bratislava om deel te nemen aan het 5e International Youth Music Festival in Bratislava. Het koor behaalde er Zilver.

Caspar Bellamy, viool

Caspar Bellamy is één van de grote jonge viooltalenten van Nederland. Zijn spel valt op door natuurlijk gemak, zuiverheid en uitdrukkingsvaardigheid.

Img_5245.jpg

In maart 2014 was hij de winnaar van het Carla Leurs Concours.

Het jaarthema van de Gouverneur

· benefiet "KINDEREN en MUZIEK"