© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Fietspuzzeltocht 2018

Tekst: MT / foto:???

De colonne met fietsendragende auto’s ging dit jaar naar het voormalige eiland Wieringen. Verzamelen in Den Oever bij en in restaurant De Zingende Wielen. Een pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, zo staat er op een bord.

IMG_6236.jpgDe geplaatste eigen beachvlaggen die wij sinds kort bezitten nodigen direct uit om naar binnen te gaan voor een kop koffie. Puzzelopperhoofd Henk Velink heeft zijn zaakjes al dik-voor-mekaar en met hulp van Hans Aupers en Paula van Muijen worden de deelnemers vlot geregistreerd en kan men ter plaatse het inschrijfgeld á € 15,- p.p. in de koektrommel deponeren. Er zijn een vijftigtal deelnemers, dit dankzij met name Henks inspanningen maar ook anderen hebben om zich heen geroepen dat er weer een geweldige fietstocht 2018 op het programma stond. Het halve restaurant wordt door ons ingenomen en na een korte uitleg kunnen we met onderweegse versnaperingen, gesponsord door de firma Ber en Gerrie Jonk-Franssen met goede moed de Wieringer polder in. In groepjes van 4 of 6 wordt er gestart, de groepen worden vanzelf uit elkaar getrokken, zodat een lange sliert door het fraaie landschap slingert. Het barstte van de vragen met name in het eerste deel van de rit; totaal moesten ruim dertig antwoorden (op)gezocht worden door de berijders van de voornamelijk elektrisch aangedreven tweewielers. En dat was zo gek nog niet want langs de waterzijde was het stevig trappen geblazen. 

IMG_6247.jpgNa een 2 uurtjes was er de middagstop bij restaurant ’t Plein in Hyppolytushoef, daar waar aan de rand van het plein de kledinginzamelingscontainers van de regionale rotaryclubs staan; het kan niet mooier. Rotarian Aupers zit daar niet uitsluitend twee bruine bammetjes met kroket te eten, hij hangt er ook de controlepost uit en bestookt ons met een drietal vragen over zaken die we onderweg hadden kunnen zien. De lokale Hippolytaanse driesterrenchef de cuisine had moeite om de bestellingen bij te benen, het geduld werd bij sommigen op de proef gesteld.

Buienradar gaf inmiddels onheilspellende regenbuien aan, die zouden zo rond 17 uur over onze hoofden gaan vloeien. Deel twee van de route bestond uit wat langere stukken en op het laatste fietspad waanden we ons zelfs op de Veluwe. Het was echter het Robbenoordbos, een mooi stuk flora en fauna in de kop van Noord-Holland. Uiteindelijk viel het erg mee met de voorspelde nattigheid en einde middag waren alle teams droog in De Zingende Wielen aangekomen. 

IMG_6248.jpgIn een razend tempo wist Henk de scores uit te vlooien, had er geen VAR bij nodig en concludeerde dat de tweemansbrigade Diana Bakker - Frits Boddeman (trouwe deelnemers) de meeste goede antwoorden wist (te vinden). Hulde!

Vijftig deelnemers, vijftig prijzen (dank aan de vele sponsors!): dus niemand de deur uit zonder prijs. Opbrengst voor onze Waterprojecten DUIZEND EURO, mede mogelijk gemaakt door enkele gulle donateurs.

Dank gaat uit naar Kees die met de vrachtauto een aantal fietsen naar de Plaats Delict heeft gebracht. En weer thuis afgeleverd.

Henk Velink, heel veel dank, het was alweer een mooi rotary-evenement, dat feilloos is verlopen! 

Zie ook de foto's in het fotoalbum

Klik ter vergroting !!!