© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2018-06-02: End Plastic Soup now

kleinlogo-copy.png

Van de Zwerfinator, 2 juni 2018

Hierbij mijn Onderzoeksrapport van het Plastic Soup vissen met Rotary Purmerend

Maar eerst even dit akkefietje

Ik was uitgenodigd door de Rotary Purmerend voor een bijeenkomst over Plastic Soup waar Boyan Slat een prijs krijgt in het Rijks Museum. Dus wat doe ik dan op weg daar naartoe? #zwerfie-drankverpakkingen rapen. Mand vol. Om te laten zien dat het op straat begint en natuurlijk een klein statement te maken voor uitbreiding statiegeld.
>
> Ik vroeg of ik er mee naar binnen mocht, maar nee. En dat begrijp ik. Ik vroeg of ik het ergens buiten neer kon zetten, om de hoek of ergens achter, maar kreeg te horen: “nee, het museum wil niet geassocieerd worden met die troep”. Viel even verkeerd dus ik reageer iets van: “Nee joh, je wordt dan juist geassocieerd met opruimen en een schone stad en waarschijnlijk verkoopt het museum deze troep zelf ook.” Voeg zelfs nog toe dat ik weet dat hij daar niets mee te maken heeft en ik excuseer me daarvoor.
>
> Maar goed, ik ga naar het Museumplein, gooi alles in een prullenbak, vouw m’n spullen op en loop terug. Daar staat de hoofdbewaker die vervolgens zegt dat ik helemaal niet meer naar binnen mag vanwege de “toon” waarop ik heb gereageerd.
>
> Zelfs na een uitgebreid vriendelijk gesprek houdt hij zijn poot stijf. Dus nu sta ik buiten. Ik ga maar een uurtje #zwerfie rapen ofzo. Het verhaal van Boyan ken ik toch al. En m’n eigen verhaal is toch beter.

Zie het rapportZuid Afrika reis

Zie ook de foto-reportage

Like de zwerfinator op: naamloos.png