verslag Wandelen voor water, 21 maart 2018

Daar gaan ze, de 126 leerlingen van de basisscholen Haarschool Holten. Johan Frisoschool en Salto uit Rijssen. Aangemoedigd door de enthousiaste woorden van burgemeester Arco Hofland, die de leerlingen prijst om hun inzet en hen succes wenst.

De eerste paar honderd meter rijdt een brandweerauto met sirene mee, dan neemt de ‘rijdende disco’ het over.
Op de maat van de muziek lopen de leerlingen in een vlot tempo de route, die hen door hen centrum van Rijssen voert, langs de Johan Frisoschool waar de wandelstoet volop aangemoedigd wordt, naar de Salto. Hier wacht een waterijsje. Dan terug naar de brandweerkazerne. Het water uit de flessen wordt in bakken gegoten en de kinderen krijgen een pakje drinken en een versnapering. Voor de begeleiders is er koffie. Het geld is inmiddels geteld. De sponsoren van deze wandeltocht zijn de Jumbo en de Markies.

J:\Waterwandelen 2018\Waterwandelen 2018-Flip_101.jpg

Dan wordt het bedrag bekendgemaakt: 4.000,- euro. Al het ingezamelde geld blijkt overigens nog niet geteld. Gert Tijhuis geeft nog vijf euro af, van oma Hanny en opa Jan, voor Nepal Dat bedrag komt er nog bij.

Het totale bedrag komt daarmee op 4.005,- euro! (wordt die 5,- euro ook nog verdubbeld overigens?) Een geweldig bedrag dat met gejuich ontvangen werd.

Daarmee komt een succesvolle en vrolijke waterwandeltocht aan het eind.

O ja, nog één ding: wie heeft er oranje-zwarte handschoenen gevonden? De eventuele vinder kan ze terugbezorgen bij Nardie…