© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Sollicitatieproject op het Regius College in Schagen

Sollicitatieproject op Regius College in Schagen

13 januari 2020

Dream Job, Application, Location, JobMaandag 13 januari wordt door het Regius College en de Rotary Schagen weer het sollicitatieproject gehouden. Met behulp van de Rotarians en vele vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven uit Schagen en wijde omgeving proberen we om de leerlingen van de 4e klas van het vmbo-tl iets mee te geven voor hun verdere carrière.

De leerlingen hebben een CV gemaakt en hun “droombaan” uitgezocht. Voor hun droombaan hebben zij een pitch voorbereid waarmee ze hun sollicitatiegesprek starten. Na het gesprek ontvangen zij ook feedback en tips waarmee ze wellicht hun presentatie voor een echt sollicitatiegesprek kunnen verbeteren.

Voor Rotary Schagen is het sollicitatieproject altijd interessant maar zeker ook leuk om te doen. Wij horen prachtige verhalen van enthousiaste jongeren die nog helemaal aan de basis van hun carrière staan. Een route die nog onbegrensde mogelijkheden kent. Die soms heel snel leidt tot een werkzaam leven. Meestal via het MBO waarbij zij de arbeidskrachten van de toekomst worden we hard nodig hebben. Maar er wordt daarna wellicht ook doorgestudeerd op het HBO of zelfs universiteit. Deze jongeren zijn onze toekomst en daar zijn we bij voorbaat al hartstikke trots op!

Vanaf deze plaatst willen wij bij voorbaat alle vrijwilligers die meewerken aan het project hartelijk bedanken.