Rotary club Schaijk - Land van Ravenstein zet Stikaro in het zonnetje

http://www.bhv4all.nl/images/Eerste_hulp_kamer.jpg december 2015

Rotary club Schaijk - Land van Ravenstein zet Stikaro in het zonnetje

SCHAIJK - Mooi passend bij de kerstsfeer helpt Rotary Schaijk Land van Ravenstein het bekende Schaijkse Stikaro-initiatief met een schenking van 2.500 euro. Stikaro (Stichting Kansarmen Roemenië) helpt al jaren de vaak erg arme mensen die in een afgelegen streek van Roemenië (regio Sibiu) in de verdrukking zitten. Rotary helpt Stikaro een handje om de allerarmsten daar concreet te ondersteunen (onder andere kleding, schoenen). Veel mensen uit onze regio kennen de immense loods waar de stichting hulpgoederen inzamelt om ze vervolgens in eigen beheer naar Roemenië te brengen en ter plekke te verdelen onder de Roemenen.

Dit initiatief sluit volgens Rotary-woordvoerder Ric de Groot naadloos aan bij de doelstellingen van Rotary: dienstbaar zijn om het welzijn van de gemeenschap te verbeteren. "Daarbij spelen landsgrenzen geen rol. Extra fraai is het dat de gift ten goede komt van een lokaal, Schaijks initiatief. Het geld dat Rotary geeft, is onder andere ingezameld tijdens het jaarlijkse Bike Festival Brabant in Zeeland. En dat wordt nu dus ingezet om de vele vrijwilligers van Stikaro in staat te stellen om de armsten in de regio Sibiu vanuit Schaijk te ondersteunen."

De cheque werd dinsdagavond uitgereikt door Wim van Ernich, voorzitter van Rotary Schaijk Land van Ravenstein, aan Wim Jilesen van Stichting Kansarmen Roemenië.