Cheque voor trainingspakken voor het G-team van DAW en een cheque voor verder onderzoek door NCFS

december 2016 logo rotary Schaijk land van Ravenstein klein

Succesvolle fundraising-avond voor goede doelen; Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein steunt G-team DAW en NCFS

Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein hield donderdag 8 december in Veghel een fundraising-avond voor het goede doel. Tijdens de drukbezochte avond in bioscoop Industry reikte de Rotaryclub cheques uit aan het G-team van DAW en de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting).

http://static.arenalokaal.nl/uploads/8b/0d/8b0d51cafafb0ac73995121feb7cc407.png
Voorzitter van de AMBI Stichting Rotaryclub Schaijk - Land van Ravenstein Bernice van Eert reikt de cheque uit aan de leiders van het G-Team van DAW Schaijk

250 mensen bezochten bioscoop Industry in Veghel en genoten van de film Inferno met Tom Hanks. De avond werd georganiseerd in het kader van het tienjarig bestaan van Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein en was bedoeld om geld in te zamelen voor meerdere goede doelen. Twintig euro van elk verkocht kaartje wordt volledig besteed aan de goede doelen. Tijdens de avond al werden twee cheques uitgereikt. Een cheque van 1.000 euro was er voor trainingspakken voor het nieuwe G-Team van voetbalvereniging DAW uit Schaijk. Daarnaast was er een cheque van 3.000 euro voor de NCFS, die zich sterk maakt voor mensen met taaislijmziekte.

G-team DAW
Drie enthousiaste en betrokken jonge mensen uit Schaijk, Lieke Jacobs, Maartje Geurts en Jan van der Linden, gingen in mei van dit jaar aan de slag met het nieuwe G-team van DAW. "Wij vinden dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten als voetbal moeten kunnen genieten", vertelt het drietal. "Niemand staat buitenspel. Lekker trainen en oefenen op het voetbalveld. Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet."

Over Cystic Fibrosis
Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Rotary
Rotary is ’s werelds grootste internationale humanitaire service organisatie. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uidrukking in haar lijfspreuk 'Service above self'. Dat betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. De opzet van de organisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk waarbinnen leden bereid zijn hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Het (be)dienen van de (plaatselijke) gemeenschap, zowel persoonlijk als in clubverband en indien mogelijk samen met bestaande organisaties.

Voor meer informatie: www.rotary.nl/schaijklandvanravenstein/.

http://static.arenalokaal.nl/uploads/d5/23/d523ad6342190d83156481ea6c2cbb32.png
Voorzitter van Rotaryclub Schaijk - Land van Ravenstein Peter van Boekel reikt de cheque uit aan Samantha Eising van NCFS

http://static.arenalokaal.nl/uploads/d5/1c/d51c29c852b5da4156bdf2045be3f95c.png
G-team voetbalvereniging DAW uit Schaijk