© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2023-07 Cheque voor stichting "Je mag er zijn"

Stichting ‘Je Mag Er Zijn’ ontvangt cheque van Rotary voor nieuwe verlichting

3 juli 2023

WOUDENBERG Afgelopen vrijdag reikte Rotary-voorzitster Marieke Gaasbeek een cheque van 3750 euro uit aan Gonny Oosterkamp, oprichtster van Stichting “Je Mag Er Zijn Midden Nederland”. De stichting was dit jaar het jaardoel van Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg.

Stichting ‘Je Mag Er Zijn Midden Nederland’ maakt mogelijk dat pleeggezinnen en gezinshuizen gratis spullen kunnen krijgen, om op te vangen kinderen van alle leeftijden, te voorzien van kleding en speelgoed. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld een wandelwagen, babybox of kinderfiets te lenen. “Veel mensen in de regio weten de weg te vinden naar ons magazijn aan de Maarsbergseweg in Woudenberg. Daar kunnen we hen goed helpen met hun aanvragen voor spullen. Een deel van de verlichting binnen is aan vervanging toe, dus we zijn erg blij met dit bedrag”, geeft Gonny aan. 

Reparaties en opruimen

Rotary ondersteunde dit clubjaar de stichting door de handen uit de mouwen te steken voor reparaties en bij het opruimen in het magazijn. Verder werd er geld ingezameld, vooral met de in het najaar georganiseerde bridgedrive in Schimmel 1885. Marieke vertelt: “We zijn blij dat we op deze manier indirect kunnen bijdragen aan de oh zó belangrijke doelen van “Je Mag Er Zijn”. Iedere ouder weet hoeveel spullen je nodig hebt voor kinderen, vooral in de jonge leeftijden gaat het allemaal zo snel met dat ze eruit groeien. Het is fantastisch dat Gonny en haar team hiervoor oplossingen bieden aan pleeggezinnen.”

Helpende handen

“Je Mag Er Zijn” kan altijd helpende handen gebruiken op dagdelen dat er in het magazijn wordt gewerkt. Uitzoeken, sorteren en opruimen zijn zoal taken die om de week op het programma staan. Wil(t) je (u) ook een keer een paar uurtjes komen helpen? Aanmelden kan via het tabblad Contact op de website: www.woudenberg.jemagerzijn.nl

Afbeelding met kleding, scène, persoon, boekenkast

Automatisch gegenereerde beschrijving