© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Honderden Santa's in centrum Waddinxveen

Honderden Santa's in centrum

vr 28 dec 2018, 12:05    •   48 keer gelezen

Waddinxveen – Met een rondje door Waddinxveen van drie kilometer, die lopend of joggend werd afgelegd, haalden circa 500 Waddinxveners (een record aantal deelnemers) geld op voor het goede doel. De deelnemers deden verkleed als kerstman mee aan de Santa Run, die op zaterdag 22 december plaatsvond.

Door David Zandbergen

"Het is de gein dat je hier met al deze mensen bent, en dan óók nog geld voor goede doelen in Waddinxveen ophaalt", vertelt deelnemer Aad Glasbeek terwijl hij nog met de eerste kilometer bezig is. Aan zijn hand loopt kleindochter Suus Doeswijk (4 jaar), eveneens uitgedost als kerstman/vrouw. Ze loopt tussen opa en oma in. "Als ze te moe wordt, tillen we haar wel op", zegt Glasbeek. "Maar dit lukt haar wel", verzekert oma Doeswijk.

De meeste deelnemers hadden zich samen met familie en vrienden opgegeven voor de run. Vooraan, bij de start staan zeven jongens, allemaal uit hetzelfde voetbalteam van Be Fair en allemaal verkleed. "We doen mee omdat het gewoon gezellig is om dit met elkaar te doen", vertelt Levi Vermeij (11). De Santa Run is in principe geen race, maar de jongens doen toch liever niet voor elkaar onder. Teamgenoot Thijs Boonstoppel (11) wil graag van zijn vrienden winnen: "Als de finish in zicht is, ga ik keihard rennen."

Het was de zesde editie van de Waddinxveense Santa Run. Het door de deelnemers opgebrachte geld gaat naar drie Waddinxveense goede doelen: een seniorenreis, de voedselbank en scouting Klimop. In totaal werd er zeker 10.000 euro opgehaald (volgens een eerste tussenstand van de organisatie).

Organisators Wim Spijkervet en Koos Prins zien de aandacht voor het evenement groeien. Spijkervet: "Het is in ieder geval drukker dan vorig jaar." Prins: "We proberen er ieder jaar wel weer een feestje van te maken, en dat lukt aardig."

De finish van de ronde lag bij het Coenecoop College. Daar aangekomen konden de deelnemers uithijgen en tot rust komen bij verschillende optredens. Maar niet voordat zij bij de deur van wethouder Gezina Atzema een medaille kregen als beloning voor hun inspanningen.