12.000 euro van Bedrijvengolfdag voor Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer nam ’s uit handen van ‘dagvoorzitter’ Nico Vink de cheque van 12.000 euro in ontvangst.

Woerden, 4 juli 2013 Een bedrag van 12.000 euro voor de Esther Vergeer Foundation: dat is de opbrengst van een Bedrijvengolfdag op Golfclub De Haar. Esther Vergeer nam de schenking deze week symbolisch in ontvangst. “Mooi hoe het leveren van een goede  bijdrage aan de gehandicaptensport, inspanning en ontspanning in zo’n evenement als dit kunnen samengaan”, zei ‘dagvoorzitter’ Nico Vink. Namens de deelnemende bedrijven en de organiserende Rotaryclubs Woerden overhandigde hij Esther Vergeer de cheque van 12.000 euro.

Winnaar van de golfwedstrijd was het team van het Woerdense bedrijf QBTec BV, dat voor de vijfde maal aan dit golfevenement deelnam. Het was de zevende keer dat de Bedrijvengolfdag werd georganiseerd. 

Gehandicapte jongeren enthousiast maken voor sport

Ondanks de sombere economische berichten namen veertien bedrijven uit Woerden en omgeving met hun teams (flights) deel aan de golfwedstrijd. Ze verenigden iets aangenaams (ontspannen golfen op een mooie locatie) met iets zinvols (een mooie financiële bijdrage leveren aan een goed doel).

De Esther Vergeer Foundation betrekt jongeren met een handicap op een praktische manier bij de gehandicaptensport en probeert hen enthousiast te maken voor zélf sporten. Integratie en zelfredzaamheid van het gehandicapte kind bij de sportverenigingen staat hierbij centraal. Samen met de Johan Cruyff Foundation organiseert de stichting van Esther Vergeer onder meer sportdagen op mytylscholen. Daarbij wordt ook het ‘fun-aspect’ niet vergeten. Vervolgens worden de kinderen begeleid naar lokale sportverenigingen, zodat ze structureel blijven sporten.

Bijdrage leveren aan samenleving

De organiserende Rotaryclubs Woerden zien de Bedrijvengolfdag als een goed evenement om samen met het bedrijfsleven in de regio geld bij elkaar te brengen voor een sympathiek doel. Dat past ook in in de doelstellingen van beide Woerdense clubs van maatschappelijk betrokken professionals. Rotary is een service-organisatie die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Rotary-leden steunen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving.