© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

MyJourneyToEndPolio

Op 5 september 2023 was Bashar Asfour in Amsterdam. Bashar is lid van Rotary Club Tbilisi Ambassador in Georgië. Hij is poliopatiënt en wil meer bekendheid geven aan deze vreselijke ziekte. En hij wil geld inzamelen voor het EndPolioNow fonds van The Rotary Foundation. Want we zijn er bijna, maar er is nog een weg te gaan...

Ter gelegenheid van zijn komst was er een minisymposium. Plaats van handelen was Camping Vliegenbos te  Amsterdam. Na een BBQ gaf prof. Frans Nollet, revalidatiearts en onderzoeker aan het post-polio expertisecentrum Amsterdam en lid van RC Amsterdam Westertoren, ons achtergronden bij de wereldwijde aanpak van polio, hoe en waarom dat nog altijd dringend noodzakelijk is. Aansluitend deed Bashar zijn verhaal en legde hij uit waarom hij deze actie gestart is. Het gaat hem ook om geld, dus hebben we ter plekke geld ingezameld met de verkoop van EndPolio-tulpen. Als afsluiting heeft districtsgouverneur Hans Ruck aan Bashar een check overhangdigd van € 4.000, het de gelden dat we in de tussentijd hebben opgehaald uit het District en bij de clubs.

Een dag later, 6 september, gaat Bashar weer verder op zijn tocht; volgende stop is Brussel. Uiteindelijk zal hij op Wereldpoliodag, 24 oktober, zijn tour eindigen in Chemnitz in Duitsland. Zie zijn complete route hieronder.

Je kan nog persoonlijk bijdragen via: https://raise.rotary.org/djozic_myjourneytoendpolio/fundraiser1

Zie meer op zijn website (http://www.myjourneytoendpolio.com/) of op zijn Insta en Facebook @MyYourneyToEndPolio en #MyYourneyToEndPolio. Of in een artikel op Newsnet.

Hieronder een impressie van de avond. Met dank aan camping Vliegenbos, Erik van de Linden en Pim Leushuis voor beschikbaarstellen van de lokatie.


1 / 26