© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Steun aan Voedselbank Amsterdam Centrum/Oud-West

‘Hamsterdammers! Help onze voedselbank’. Deze ironische oproep doet de Voedselbank Amsterdam aan iedereen die de 3000 klanten van de voedselbank een warm hart toedraagt. De voedselbank raakte afgelopen weken pijlsnel door haar voorraden heen doordat mensen massaal aan het hamsteren zijn geslagen. De Voedselbank is veelal afhankelijk van de restpartijen van supermarkten en groothandels. Door de massale hamsterwoede hebben supermarkten echter nauwelijks voedsel over. Vandaar dat de voedselbank inmiddels cadeaubonnen verstrekt in plaats van voedselpakketten. Elk gezin krijgt een basisbedrag van € 15 plus € 5 per extra gezinslid voor 3 à 4 dagen eten. Met die bonnen kunnen de klanten zelf voedsel kopen bij daartoe aangewezen winkels van Jumbo of AH. De voedselbank is daartoe overgegaan omdat ze de veiligheid van haar klanten en vrijwilligers niet langer kan waarborgen.

Uitgiftepunt Amsterdam Centrum-Oud West levert aan 247 gezinnen met 431 gezinsleden; en dat aantal stijgt nu snel. De Stichting Voedselbank Amsterdam Centrum-Oud West vult de uitgifte van de Voedselbank Amsterdam aan met extra voedselbonnen van € 10 voor deze gezinnen. Zeker in deze tijd waarin gezinnen met (kleine) kinderen de komende maanden gedwongen thuis zitten is dit absoluut noodzakelijk.

Help mee en steun deze Amsterdamse gezinnen om de Corona-tijd door te komen. Met € 3.000 kunnen deze gezinnen weer een week verder. Pak als Rotaryclub ook een week en doneer, net als Rotaryclub Amsterdam Minerva. Stort de bijdrage op rekeningnummer NL39INGB0005758984 t.n.v. Stichting Ondersteuning Voedselbank Amsterdam Centrum-Oud West.

Info: RCMinerva, Michiel Dumont, michiel@dumont.nl, 0628563951

Afbeelding met buiten, gebouw, weg, fiets

Automatisch gegenereerde beschrijving