© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

GSE

GSE

Van 25 april t/m 02 mei 2009 ontvangen Rotaryclubs uit de noordkop in het kader van uitwisselingsprogramma 5 GSE leden uit regio Salamanca in Brazilië. Uitwisseling van jongprofessional is één van de activiteiten op internationaal gebied van de wereldwijde serviceclub, die Rotary is. Aan deze uitwisseling wordt door de Rotary grote waarde gehecht.
Bij de ontvangst van de 5 Braziliaanse gasten werkt Rotaryclub Anna Paulowna samen met Rotaryclubs Den Helder, Den Helder Julianadorp en Texel. De studenten zijn gedurende deze week ondergebracht bij diverse gastgezinnen. Tijdens de week bestaat het programma een cultuurdeel en een professioneel deel. Het cultuurprogramma bestaat uit een dag Texel, de uitleg van onze hele watermanagement en het bijwonen en meedoen met bloemsteken voorafgaand aan de bloemendagen. Op 30 april zal natuurlijk Koninginnedag gevierd worden. Naast het culturele programma staan diverse bedrijfsbezoeken op het programma zodat de studenten zich op hun eigen vakgebied kunnen oriënteren en ervaren hoe dit in Nederland wordt uitgeoefend. Er wordt een bezoek gebracht aan een psycholoog en zullen de marine, het Gemini en de Doggershoek worden bezocht. De Rotaryclub Anna Paulowna heeft zowel in de organisatie van deze reis als in de uitvoering van de uitstapjes een rol gespeeld. Op vrijdag 1 mei wordt de groep voorgelicht over waterhuishouding met als thema “van duin tot dijk”. Hierbij vindt ondersteuning plaats door het Hoogheemraadschap door het leveren van expertise en een gids. Na het bezoek aan de noordkop zullen de Braziliaanse gasten doorgaan naar rotaryclubs in Haarlem en omgeving

Voor foto’s van het bezoek op 1 mei aan onze club klik hier

Click here for english

GSE-algemen

Het GSE-programma is een uniek cultureel uitwisselingsprogramma voor professionals tussen 25 en 40 jaar, die aan het begin van hun carrière staan.
Het programma voorziet in reis- en verblijfmogelijkheden tussen twee verschillende landen. Gedurende vier tot zes weken ervaren de teamleden de cultuur en gastvrijheid en maken ze kennis met de manier waarop hun eigen beroep wordt beoefend in het gastland.
Het ontwikkelen van persoonlijke en zakelijke relaties, alsook het uitwisselen van ideeën staat hierbij centraal.

Over GSE Inbound Team Brazilië op rotary.nl