© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bedrijfsbezoek InnoVfoam

Donderdag 20 juli 2023 waren wij te gast bij Johan Koekoek (1961), DGA van InnoVfoam in Oudkarspel. Johan heeft eerst 12 jaar gewerkt bij een Zweeds bedrijf in blusmiddelen voordat hij voor zich zelf ging werken in 2000 (eerst nog met compagnon). Het eerste jaar was rampzalig maar daarna ging het langzaam beter. In 2008 had hij al 10 man personeel en werd gekozen om een nieuw pand te bouwen zodat ze alle producten aan de klanten kunnen laten zien (ook in werking). In dit pand zijn vele ‘circulaire’ technieken gebruikt: regenwater wordt gebruikt voor de demonstraties en aardwarmte wordt gebruikt middels 70 heipalen in de grond.

Voor degene die er niet bij waren: het is prachtig om te zien wat er allemaal mogelijk is met schuimblussen. Zelf beleef je het optimaal met een VR bril op en zittend in een vliegtuig (met dank aan Ruud Heinen)!!! Daarnaast staat er een helikopter op dak die als oefen object wordt gebruikt.

Het bedrijf staat ook niet stil (evenals Johan). Bedrijfsfilosofie: creëer een USP: verkoop iets wat een ander niet heeft. Dan komen ze vanzelf bij je (terug). InnovFoam richt zich op het Schuimblussen (klasse B). Dit zijn vloeistoffen die zich niet laten mengen. Door het water luchtig te maken blijft het wel op de olie drijven. De luchtbelletjes onttrekken de lucht aan de brand waardoor het vuur dooft. Klanten zijn veelal luchthavens en off-shore in een straal van 2 uur vliegen van Amsterdam.

Inmiddels is Johan ook importeur van bouwpakketten van 2-4 persoonsvliegtuigen (uit USA): hij had nog een hal over waarin de vliegtuigen (op verzoek) worden afgemonteerd…Voor degene die auto-files willen ontwijken wellicht een mooie oplossing. Wel nog even je vliegbrevet halen.

Nogmaals: prachtig bedrijf!!! En een indrukwekkende rondleiding. Dank aan Fred voor het arrangeren van deze afspraak.