COLUMNS

Crisisheffing voor Rotary; door Tom Tossijn - Districtredacteur
De afgelopen week zijn vele belastingconsulenten, administratiekantoren en accountants gevoelig door de mand gevallen. In tegenspraak met hun meestal niet geringe uurtarieven hebben ze een fenomenaal stuk fiscaal broddelwerk afgeleverd: meer dan tienduizend bezwaarschriften tegen de crisisheffing. Kern van die bezwaren: de crisisheffing is in strijd met de mensenrechten.
De paardenbiefstukken van Rotary; door Tom Tossijn - Districtredacteur
Het grootste schandaal van de laatste weken schijnt het verwerken van paardenvlees in rundvleesproducten te zijn. Als eerzaam klant van de Biefstukkenkoning of Albert Heijn denk je een lekkere sappige runderbiefstuk te kopen – maar het is vlees van paard dat op je bord ligt. Nu is er op zich niets mis met paardenvlees. Sterker: paardenvlees is best smakelijk en mals.
Van SNS Reaal naar Rotary; door Tom Tossijn - Districtredacteur
Mijn vrouw heeft vorige week haar spaarrekening bij SNS Reaal leeggehaald. Een nogal symbolische handeling, want het ging niet om veel geld. Maar ze kreeg gloeiend de pest erin dat deze bank – ooit groot geworden door de spaarcenten van noest werkende arbeiders en hun vakbonden – zó slordig is geleid dat nu faillissement dreigt.