© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bezoek Damen Shipyards

Bezoek Damen Shipyards

Connected Vessel Monitoring in het Lighthouse

 

Directeur Jan Wim Dekker heet ons allen hartelijk welkom en geeft een korte blik over de stand van zaken bij Damen. Hij ziet de komende jaren met vertrouwen tegemoet.

Er vindt een ware om omslag plaats, waar het Lighthouse het kloppend hart van is.

 

Connected Vessel Monitoring is hierbij het toverwoord. Er worden vanuit het Lighthouse meer dan 400 schepen over de wereld in de gaten gehouden, in de goede zin van het woord. Dan praten we over onderhoud, storingen, functioneren van de motoren en zowel motoren op fossiele brandstof als elektrisch aangedreven schepen.

De schepen zijn voorzien van sensoren, die allerlei informatie in beeld brengen. De digitalisering kent nauwelijks meer grenzen.

Wat bij dit soort ontwikkelingen heel belangrijk is, zijn de juridische spelregels en de aansprakelijkheid voor het omgaan met al deze informatie. De klant kan zelf keuzes maken welke gegevens zichtbaar zijn en bewaard worden.

Iedereen heeft de indrukwekkende simulator [5 grote beeldschermen rondom], het Triton-systeem en de katalysator kunnen ervaren. De vele vragen werden professioneel beantwoord.