© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Shell Powering life

NIEUWS

Afbeelding

SHELL POWERING LIFE

Rutger van Hoogstraten, die werkt aan duurzame warmte in het Energietransitie Team van Shell Nederland was op 4 oktober ‘21 te gast. Na 15 jaar voor Shell in het buitenland te hebben gewerkt, werkt hij nu al weer 15 jaar in Nederland met de focus op de energietransitie. Duurzame warmte is een van zijn aandachtspunten, een relatief nieuwe activiteit bij Shell.

Powering Life is hun uitgangspunt: energie beschikbaar voor iedereen maar wel met respect voor de natuur. De klimaatdoelen en het klimaat akkoord van Parijs geven een duidelijke richting aan waar ook Shell zich graag aan conformeert en z’n activiteiten op afstemt.

Zo wordt er hard gewerkt aan het opzetten van zonne- en windenergie parken. Nederland met z’n ondiepe Noordzee is eigenlijk een geweldige locatie voor veel meer windenergie parken. In het buitenland gaan die ontwikkelingen sneller en met veel grotere parken.

Shell ligt onder een vergrootglas en kampt met een imago probleem. Volgens Van Hoogstraten komt dat omdat Shell nog erg afhankelijk is van fossiele brandstof en daar ook nog in investeert. De focus is meer gericht zijn op duurzame ontwikkelingen w.o. meer zonne- en windenergie parken, waterstof ontwikkelingen, bio brandstoffen, synthetische brandstoffen. Om zo op de korte en middellange termijn bij te dragen aan duurzame nieuwe energie ontwikkelingen. 

AfbeeldingEnkele voorbeelden: waterstof voor voertuigen, uitbreidingen met zonneparken maar ook een proef in de bebouwde omgeving in Katendrecht waar huizen worden verwarmd met restwarmte uit de industrie. Ook zal Shell binnen afzienbare tijd startten als leverancier van duurzame stroom en gas aan particulieren.