© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De CO2 emissie moet omlaag.

NIEUWSAfbeelding

InnovationQuarter 

Quentin van Driel, geboren en getogen in Gorinchem en afgestudeerd aan TU Delft, chemical engineering is sinds begin dit jaar verbonden aan Innovation Quarters. Hij wil zijn technische kennis koppelen aan de maatschappij.

Hij start zijn presentatie met de actuele oproep van Queen Elisabeth voor de COP 26 in Glasgow. Waar gaat het over? De CO2 emissie moet omlaag. Als er niets gebeurt, zal de wereldwijde uitstoot in 2050 meer dan 55.000 gigaton zijn. Tot nu toe zijn gas, olie en kolen nog de grootste energiebronnen. Het gebruik hiervan zal ook nog nodig zijn tot 2050, maar er moet geïnnoveerd worden naar andere energiebronnen, zoals o.a. wind- en zonne-energie en andere bio-energiebronnen.

Bij deze innovaties heeft InnovationQuarter een belangrijke rol. Het bedrijf werkt als regionale ontwikkelings-maatschappij aan het duurzaam versterken van de economie van 
Zuid-Holland waarbij het innovatiepotentieel van de regio optimaal wordt benut. De InnovationQuarter-teams ondersteunen bedrijven met innoveren, investeren en internationaliseren. Zij zijn méér dan een verbinder en aanjager, méér dan een acquisitieorganisatie en méér dan een investeerder.

Innoveren: InnovationQuarter brengt de juiste mensen samen om innovaties te versnellen en nieuwe business te realiseren.

Internationaliseren: InnovationQuarter versterkt het regionale ecosysteem door innovatieve buitenlandse bedrijven aan te trekken én helpen bedrijven op weg naar internationale groei.

Investeren : Als ‘lifecycle financier’ helpen zij innovatieve bedrijven hun groeiambities waar te maken.Afbeelding

InnovationQuarter investeert vanuit vier verschillende fondsen IQCapital (80 milj.), UNIIQ (22 milj.), ENERGIIQ (35 milj.) en Energietransitiefonds Rotterdam (100milj.).

Quentin is verbonden aan zowel ENERGIIQ als het Energietransitiefonds Rotterdam. Dit is een revolverend fonds, beheerd door IQ. Investeringen van 1 tot 10 milj. per initiatief/project.

Kijk ook eens op https://www.innovationquarter.nl