© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Dichterbij Westerkwartier

Afbeelding met zoogdier

Automatisch gegenereerde beschrijving

Literaire avond Westerkwartier

Op zaterdagavond 23 maart organiseert de Rotary Club Groningen-West een literaire avond. De opbrengst van deze avond komt ten bate van het Nico Sol Community Service fonds voor internationale humanitaire projecten (gezondheidszorg, armoede, ongeletterdheid, vluchtelingen). De avond begint om 20.15 uur en vindt plaats in de bovenzaal van Café-Restaurant In ’t Holt te Zuidhorn. De presentatie is in handen van Remco Ekkers.

Optredende dichters/schrijvers:

Aly Freije heeft haar jeugd doorgebracht op het platteland in Oost-Groningen op de grens met Duitsland. In 2008 kreeg ze de Freudenthalprijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur en in 2009 de Literaire Prijs Groningen van Stichting het Grunneger bouk. Ze debuteerde met de Groningstalige bundel Wondpoeier (2009). In 2016 verscheen Door het vanggat en in 2018 De vloeivelden in (novelle).

Jane Leusink ontving in 2003 de C. Buddingh'-prijs voor haar dichtbundel Mos en gladde paadjes. Zij gaf nog vier dichtbundels uit: Erato, Er is weinig aan de lente veranderd, Tot alles goed strak staat, Een grazende streep in de lucht.

Willem Tjebbe Oostenbrink schrift ien t Grunnegs en ien t Nederlaands, veural poëzie, sums ok proza. Met zien gedich-ten won hij priezen as Freudenthal Aanmoedegengspries veur nije Nedersaksische literatuur (2010) en de Duutse Borslapries (2014). Johann Friedrich Dirksprijs 2017. In 2013 verscheen Opdreugde troanen; in 2017 Zolt en Stof.

Meindert Talma is een Nederlandse liedjesschrijver en muzi-kant. Hij trad jarenlang op als muzikant met zijn begeleidingsband the Negroes. Hij componeerde de nummers zelf. Hij schreef o.a. Je denkt dat het komt, Kelderkoorts, Laat het orgel jammeren, Dammen met ome Hajo.

Tom Withaar was de eerste Jeugddichter van Zuidhorn. Hij publiceerde nog geen bundel.

Tickets

Kaarten à €15,00 p.p. kunnen besteld worden via de website: http://www.dichterbijwesterkwartier.nl/tickets/