© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Monnickendam schenkt 8 rolstoelen aan Evean Swaensborch

Afgelopen december zamelde Rotaryclub Monnickendam met tal van acties geld in voor de aanschaf van nieuwe rolstoelen voor Evean Swaensborch. Door een mooie opbrengst én scherpe inkoop konden er op woensdag 26 februari niet alleen 8 rolstoelen overhandigd worden aan dit verzorgingshuis in Monnickendam, maar ontving ook stichting Vaarwens een rolstoel voor het nieuwe schip.

De georganiseerde acties in de decembermaand stonden allemaal in het teken van ‘Sterren Stralen’. Er werd geld opgehaald met de verkoop van sterren en van unieke Monnickendammer kerstkaarten, met lekkernijen tijdens de Wintermarkt en met de nieuwe ‘stoel voor een stoel’ actie, waarbij een autotoertocht naar Paleis Soestdijk, inclusief afsluitend diner, werd verzorgd. Alle acties waren succesvol en  leverden gezamenlijk, na aftrek van de kosten, een mooi bedrag op.

Opbrengst

De opbrengst was ruim voldoende om een aantal nieuwe gastrolstoelen voor Evean Swaensborch aan te kopen, maar dankzij goed onderhandelen van een aantal clubleden konden er uiteindelijk meer stoelen gekocht worden dan verwacht. Jaarvoorzitter Anja Ligthart: ‘Door in gesprek te gaan met de leverancier hebben we weten te bereiken dat we uiteindelijk 9 rolstoelen konden kopen. Een fantastisch resultaat!

Op dinsdag 26 februari was stichting Vaarwens te gast op de vaste clubavond van de Rotaryclub en ontving deze stichting de eerste nieuwe rolstoel, voor gebruik aan boord van het nieuwe Vaarwensschip.

Vervolgens gingen de clubleden woensdagmiddag met de overige 8 rolstoelen naar Evean Swaensborch om er daar met de bewoners en begeleiding een feestelijk moment van te maken. Anja: ‘We hebben alle rolstoelen dinsdag gemonteerd en ze zijn alle voorzien van het Rotary-logo op de achterzijde van de zitting, als blijvend aandenken aan onze bijdrage. De overhandiging was feestelijk met een hapje en een drankje. We hopen dat de rolstoelen veelvuldig gebruikt gaan worden!

Tijdens de start van de actie medio november plantte leden van RC Monnickendam tientallen bijzondere End Polio Now tulpen in de tuin van het huis. Anja: ‘De winter is zo zacht geweest tot op heden, dat de eerste tulpen al boven de grond uitkomen. We hopen dat de bewoners van Swaensborch – met of zonder rolstoel – kunnen genieten van deze mooie tulpen op het terras.