© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Snuffeldag al 24 jaar een succes

Snuffeldag

Al bijna 25 jaar

Ieder jaar brengen zo’n 380 scholieren van 15 basisscholen uit Leusden twee bezoekjes aan één van de 40 deelnemende bedrijven uit Leusden. Met 10 grote bussen worden de kinderen en hun begeleiders naar de verschillende bedrijven gebracht.

De Snuffeldag is een gezamenlijk project van de Leusdense serviceclubs Ronde Tafel, Kiwani's, Lions en Rotary. Op 14 oktober 2015 al voor de 24e keer!

40 bedrijven en instellingen

Ruim 40 bedrijven, winkeliers en instellingen uit Leusden en omstreken staan klaar om de kinderen een ochtend te ontvangen. Zie www.snuffeldag.nl voor een compleet overzicht.

Snuffelen bij 2 bedrijven

Kinderen kiezen van te voren twee bedrijven uit het aanbod van ondernemingen en instellingen. Leerkrachten geven de voorkeuren door, en de organisatie deelt de kinderen in. 10 Bussen staan klaar om de kinderen langs uitgekiende routes naar de adressen te brengen. Het eerste verzamelpunt op de Snuffeldag is om 08:30 bij de IJsbreker. De ervaring leert dat de kinderen razend enthousiast zijn over het inkijkje bij twee organisaties. De leerkrachten vinden het een hele nuttige besteding van een schooldag, ze koppelen er meestal een lesje aan vast over het bedrijfsleven en over de toekomstige beroepskeuze. De ondernemingen en instellingen tot slot werken graag mee, vooral als ze eenmaal gezien hebben hoe enthousiast de kinderen na afloop zijn.

Link

www.snuffeldag.nl