© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wim Daniëls kookte een heerlijke avond over taal

Wim Daniëls kookte een heerlijke avond over taal

Schrijversavond

Maandag 5 november 2018 was het Da Vinci Theater bij Afas tot de nok toe gevuld met fijnproevers voor een avondje genieten van de kookkunsten van Wim Daniëls. Deze auteurs, columnist, dichter, cabaretier en toneelspeler bereidde een heerlijk avond voor zijn publiek. In een boeiend en humoristisch verhaal ging Wim Daniëls in op vele aspecten van onze taal, zoals de herkomst van ons alfabet, waar de komma vandaan komt en hoe belangrijk het is deze op de juiste plek te zetten. Ook met grappige taalvondsten en taalspelletjes liet Wim Daniëls zijn publiek genieten. Op onnavolgbare wijze beantwoordde de schrijver van meer dan 114 boeken over taal de zeer diverse vragen uit de zaal. Met recht een sterrenkok op het gebied van het koken met taal!

Foto's: Albert Jan Stam

Respijthuis en Dorpsgolf Leusden

Tijdens zijn welkomstwoord kon Tim de Bondt van Rotaryclub Leusden aandacht vragen voor twee activiteiten van de serviceclub. Het onderzoek naar een Respijthuis in Leusden bekijkt de haalbaarheid van het bieden van respijtzorg voor mantelzorgers in een woning in Leusden. Dorpsgolf Leusden is de fundraiseactiviteit van de Rotaryclub Leusden.

Rotary Leusden en De Bibliotheek Eemland

Deze schrijversavond werd voor de tweede keer georganiseerd door de Bibliotheek Eemland en Rotaryclub Leusden. Vorig jaar november stond tijdens de eerste editie in een uitverkocht Afas Da Vince Theater Arthur Japin op het podium. Rotaryclub Leusden ondersteunt hiermee de activiteiten van de Bibliotheek in Leusden. Ook biedt het voor de club de mogelijkheid zich te presenteren aan een grote groep Leusdenaren.

Borrel aangeboden door Afas

Na afloop tijdens de door Afas aangeboden borrel was er natuurlijk de mogelijkheid een gesigneerd exemplaar van een boek van Wim Daniëls te krijgen. Ook kregen alle bezoekers het boek "Je bent wat je leest" mee. Het boek behoort bij de campagne Nederland Leest 2018.

Samenwerking