© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Magazine Januari 2024 is nu beschikbaar!

Beste Rotarian,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, vol geluk en gezondheid.

Hierbij ontvangt u de links naar de editie van Rotary Magazine Online Januari 2024.

Veel leesplezier toegewenst!

De redactie van Rotary Magazine

Klik hier om het magazine te lezen


In dit nummer

Rotary draagt bij aan persoonlijke groei
Deze editie staat in het teken van Vocational Service, een van de vijf ‘Avenues of Service’ waarop de activiteiten van Rotary zijn gebaseerd. Vocational Service richt zich op de invulling van de waarden bij de uitvoering van je werk of vrijwilligersactiviteiten. Hoe kan ik een bijdrage leveren aan deze idealen?
Lees verder >

People of Action

·      Rotaryclub Bunnik aan tafel met ….
·      Rotary Hattem-Heerde zorgt voor een “warme winter”
·      Ieder jaar blije kinderen met Sinterklaas
·      Rotary Youth Exchange in actie voor EndPlasicSoup
·      Rotary helpt bij het maken van beroepskeuze
·      Feestje voor Woerdense mantelzorgers

Finale van de estafette 100 jaar Rotary in Nederland
Met de symbolische eerste schop, de ‘gouden schep’, is de aanleg van een klimaatvriendelijk voedselbos in Sluiskil van start gegaan als afsluiting van de 100-jarige viering van Rotary in Nederland. Dit bijzondere moment vond plaats tegen de achtergrond van een prachtig concert in de basiliek van Hulst, waar de estafetteschep werd overgedragen aan de Belgische Rotary.
Lees verder >

De schatkamers van Rotary
PANIEK !!……Je bent in je club opeens voorzitter van de Vocational commissie geworden. Maar wat is vocational service nu eigenlijk? Wat wordt van je commissie verwacht? Een voor velen herkenbare situatie.
Lees verder >

JobRotary een nieuwe koers met inspirerende doelen
Iedereen verdient een fijne plek om te werken. Een plek die plezier, voldoening, structuur en (financiële) waardering geeft. Alleen, soms heb je een beetje hulp nodig bij het vinden van een nieuwe werkplek. De redenen hiervoor zijn verschillend. Bijvoorbeeld omdat je al wat ouder bent, gedeeltelijk arbeidsongeschikt of als nieuwkomer ons land, cultuur en de taal nog niet goed kent.
Lees verder >

Voor een veilige Rotary
Van ongerieflijk tot grensoverschrijdend gedrag: het komt in de beste families voor, maar hoort in geen enkele familie thuis. Zeker niet bij Rotary. Tijd voor sociaal veiligheidsbeleid, met wanneer het nodig is vertrouwenspersonen, een klachtenprocedure- en commissie. ‘Het begint ermee dat je in gesprek gaat en naar elkaar luistert.’
Lees verder >

Nieuwe Rotary Interland Commissie Nederland – Oekraïne
Met ingang van 1 januari is Rotary Nederland een Interland Commissie rijker. In navolging van de vele hulpacties die in het hele land voor humanitaire hulp aan Oekraïne en aan Oekraïense vluchtelingen door Rotary clubs zijn georganiseerd, is er nu een Rotary Interland Commissie Nederland-Oekraïne opgezet om deze lopende acties en nieuwe initiatieven te ondersteunen en te faciliteren.
Lees verder >

Doet jouw club mee met de Week van de Open Clubbijeenkomsten?
We organiseren van 18 tot en met 29 maart 2024 een nieuwe Week van de Open Clubbijeenkomsten. De actie loopt over twee weken, zodat iedere club de gelegenheid krijgt om mee te doen. Elke Rotarian kan iemand of meerdere personen meenemen naar de Clubbijeenkomsten. Zo kunnen mensen op een heel laagdrempelige wijze kennis maken met Rotary! Heel erg prettig en het is geen “moeten”.
Lees verder >

Agenda
Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary voor de komende twee maanden.
Lees verder > 

Licht in donkere dagen
In de huidige moeilijke tijden breekt ons hart bij alle berichten over oorlog, geweld en verwoestingen.

Rotary kant zich altijd tegen acties waarvan burgers het slachtoffer zijn en tegen het gebruik van gewapende agressie in plaats van het zoeken naar vreedzame oplossingen. Wij pleiten daarbij ook voor de naleving van het internationaal recht. Wij geloven in krachtige actie om vrede te verdedigen en te bevorderen, zelfs in de donkerste tijden.
Lees verder >

Kennismaken met Rotary International director Hans-Hermann Kasten
Het is 7 uur. Hans-Hermann Kasten gaat naar het nabijgelegen park. Zoals elke ochtend loopt hij een rondje met zijn hond Rando. “De hond en ik gaan er drie keer per dag op uit”, zegt Hans-Herman. Een welkome onderbreking van zijn dagelijkse routine waarin hij zich voornamelijk bezighoudt met Rotary-zaken.
Lees verder >

Onze wereld
Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >

Maak de Foundation van jou! 
Het nieuwe jaar luidt belofte en hoop in. We nemen ons voor dingen anders aan te pakken. We kunnen méér doen dan alleen hopen op het beste. We kunnen stappen zetten – grote en kleine – om verandering te brengen in elk aspect van ons leven, inclusief Rotary.
Lees verder >

Singapore voor het hele gezin
Singapore is één van de beste zonbestemmingen van Azië. De locaties van de RI-conventie (25-29 mei) liggen dicht bij musea, avonturenparken en andere activiteiten voor jong en oud. Door hen als gast te registreren, kun je jouw gezinsleden ook laten genieten van bekende entertainers en inspirerende sprekers.
Lees verder >

Vacatures / maandbrieven
Hier vind je vacatures van Rotary op Landelijk- of Districtsniveau. Daaronder staan links naar de verschillende nieuws-/maandbrieven per District.
Lees verder >