© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary vertegenwoordigd op klimaattop in Dubai

Een delegatie onder leiding van Rotary president Gordon McInally laat de komende twee weken op de VN Klimaattop in Dubai zien en horen hoe belangrijk het is nu maatregelen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Meer dan 200 landen onderhandelen op de ‘COP 28’ over plannen om de opwarming van de aarde te beperken. Doel is de opwarming onder de 2 graden te houden en beter nog, 1.5 graad. 

Sinds een paar jaar heeft Rotary ‘Leefmilieu Beschermen’ als nieuwste, zevende focusgebied. In het Rotary paviljoen in Dubai benadrukt Rotary het gemeenschappelijke belang van het tegengaan van klimaatverandering. Door lokaal en internationaal samen te werken en de handen uit de mouwen te steken. President Gordon zegt dat juist een organisatie als Rotary, met handen en voeten in de samenleving, een katalysator is voor positieve verandering en het aanpakken van de oorzaken en de impact van klimaatproblemen. De delegatie benadrukt het belang van wereldwijd samenwerken. In het paviljoen zijn verschillende Rotary projecten te zien en Rotary organiseert verschillende discussiebijeenkomsten met en voor deelnemers aan de COP 28 conferentie. 

Via de Rotary Foundation is al ruim 24 miljoen dollar besteed aan duurzaamheids- en milieuprojecten in de wereld. Ook draagt Rotary bij met studiebeurzen voor professionals die een carrière willen starten in klimaat-gerelateerde vakgebieden.

De klimaatconferentie in Dubai is te volgen via de (internationale) media en via https://www.cop28.com/

 Meer over Rotary en de activiteiten vind je op https://esrag.org/ .